- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Formula de calcul pentru pensii nu este încă finalizată. Ministrul Muncii spune că recalcularea pensiilor se amână

17 Jan, 10:34 • Polojan Tudor
Recalcularea pensiilor se amână din cauza faptului că formula de calcul nu este încă gata. Ministrul Muncii îi blamează pe predecesorii săi.
Formula de calcul pentru pensii nu este încă finalizată. Ministrul Muncii spune că recalcularea pensiilor se amână

Pensionarii primesc vești proaste odată la căteva zile. Ministrul Muncii a declarat că formula în baza căreia urmează să se recalculeze pensiile nu este încă gata, de vină fiind ceilalți miniștri care au avut portofoliul de ministru al muncii. Noua formulă de calcul a pensiilor se va face pe baza legii 127, spune Digi24.ro.

Mai citește și: România are cel mai mare număr de contracte de muncă din ultimii 10 ani. Cum se laudă Marius Budăi

Reforma pensii/ sursa: DailyBusiness
Reforma pensii/ sursa: DailyBusiness

 

Ministerul Muncii, o „moștenire grea”

Deși deține funcția de Ministru al Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi este nemulțumit de ceea ce înaintașii lui i-au lăsat. Budăi numește „moștenire grea” portofoliul pe care l-a primit.

Reforma pensiilor ar trebui să fie gata până pe 31 martie 2023. Modificările vor fi făcute publice în momentul în care instituția va avea o variantă finală.

„Vorbim de pensiile din sistemul public, în momentul în care introducem formula de calcul, pentru că noi am scris foarte clar în programul de guvernare, de când am intrat în noiembrie, că plecăm de la analiza legii 127. Pensiile în România ar fi fost recalculate și deja rezolvate dacă cineva la un moment dat nu punea legea pensiilor în paranteze, așa cum a pus și legea salarizării”, a declarat ministrul pentru Digi24.ro

Proiectul de lege a fost adoptat în ultima ședință a Executivului din anul 2022. Proiectul a fost dezbătut în procedură de urgență, ceea ce face ca unele termene să fie mai scurte, cum ar fi sesizarea CCR.

Modificarea legii pensiilor, spune Budăi, va fi gata până la sfărșitul lunii martie, însă ministrul este  cunoscut ca fiind eperimentat în evoluția lentă a reformelor.

„Nu știu dacă va fi neapărat o nouă formulă (n.r. de recalculare), nu știu dacă va fi neapărat o nouă lege. Noi am zis și în programul de guvernare că vom pleca de la analiza Legii 127. despre care mulți specialiști spun că este o lege bună. Vom corecta ce avem de corectat acolo, așa cum s-a asumat, și cu siguranță până la final de trimestru I va fi gata această lege”, a mai spus Marius Budăi.

Te-ar putea interesa: Lovitură din partea OMV! Prețul benzinei și al motorinei majorat de 2 ori în ultimele 4 zile

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult