- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Cătălin Drulă îi cere fostei jurnaliste Elena Lasconi să se retragă de la europarlamentare. Edilul de la Câmpulung nu mai primește sprijin. „Am decis convocarea Biroului Național”

05 Nov, 16:12 • Bumbeneci Diana
Circ cu iz de provincie pe scena USR. Cătălin Drulă i-a cerut Elenei Lasconi, fostă vedetă TV, actual edil al orașului Câmpulung, să se retragă de la alegerile europarlamentare. „Pasărea prăbușită” de la ProTV rămâne în cuibul de la poalele Măgurii argeșene, după ce visul de europarlamentar i-a fost spulberat de propriul partid.
Cătălin Drulă îi cere fostei jurnaliste Elena Lasconi să se retragă de la europarlamentare. Edilul de la Câmpulung nu mai primește sprijin. „Am decis convocarea Biroului Național”

Cătălin Drulă, președintele USR, i-a cerut Elenei Lasconi retragerea din campania pentru europarlamentare. Propriul partid al fostei jurnaliste ia decizia radicală după dezbaterea pe care Elena Lasconi a generat-o privind familia tradițională.

Cătălin Drulă, anunță oficial că i-a cerut Elenei Lasconi, desemnată în fruntea listei partidului pentru alegerile europarlamentare, să se retragă din campanie, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie. „Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii”, precizează Drulă.

Elena Lasconi și Cătălin Drulă
Elena Lasconi și Cătălin Drulă

Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație.

USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale.

În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”, a precizat Cătălin Drulă.

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit, sâmbătă, la Prima TV, că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018, declarație care i-a atras mai multe critici, inclusiv din interiorul partidului USR.

Mesajul postat de Elena Lasconi pe Facebook:

„Cu ce e compatibilă politica? După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie. De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat.

Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta. Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex. Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte.

Ne diferențiază însă nuanțele. Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții.

Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare. Atât. Eu îmi continui treaba de primar. Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, școli, spitale, comunități, dar mai ales punți către oameni. Voi continua să fac asta la Câmpulung și în orice moment al vieții mele publice și private. Voi continua să fiu sinceră, asumată și autentică”, este mesajul transmis de Elena Lasconi.

Elena Lasconi, campioană la derapaje publice

Primarul Elena Lasconi este cunoscută pentru declarațiile sale ieșite din comun. Edilul din Muscel a reușit să uimească milioane de români atunci când a declarat că vrea să alipească de Brașov orașul Câmpulung, un lucru imposibil din orice punct de vedere ai privi.

Mă gândesc foarte serios ca la regionalizare să trecem de partea Brașovului. PSD a băgat în faliment ARO. Asta înseamnă că din orașul meu, pe care eu îl iubesc, au plecat aproape 10.000 de câmpulungeni, ca să supraviețuiască. Au plecat în străinătate, au plecat peste tot în țară. E al naibii de greu, dar aș vrea să fac apel la toți oamenii de bună credință care vor să facă ceva în țara asta, concret, să înțeleagă că se poate!”, este declarația marca Lasconi, în cadrul unei ședințe la USR.

Citește aici întreaga declarație: Derapaj istoric în 2023. Primarul Elena Lasconi vrea să alipească de Brașov orașul Câmpulung. „Mă gândesc foarte serios ca la regionalizare să trecem de partea Brașovului”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult