- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Ce afacere îți poți deschide dacă locuiești la țară. Piața acestor produse este în continuă expansiune

08 Mar, 23:01 • Stefan Simion
Sătui de tumultul aglomerărilor urbane, mulți români aleg să se retragă la țară. Iar alegerea nu este deloc grea, mai ales dacă au copii mici cărora le prinde mult mai bine să alerge prin curți decât pe stradă. Nu puțini sunt cei care renunță la locurile de muncă din orașe pentru a-și deschide mici afaceri în mediul rural.
Ce afacere îți poți deschide dacă locuiești la țară. Piața acestor produse este în continuă expansiune

O afacere cu care nu poți da greș la țară este o fermă agro-ecologică. Dacă ai o mică suprafață de teren, folosește-o ca să cultivi legume, fructe și cereale organice. Piața acestora este în plină expansiune de când trendul consumării alimentelor bio a ajuns și la noi în țară.

Agroecologia promovează hrănirea într-un mod conștient față de mediul înconjurător. Este cea mai sustenabilă modalitate de a produce și de a consuma hrana. Spre deosebire de agroecologie, agricultura industrială a redus opțiunile alimentare la câteva monoculturi promovând producția de hrană nesănătoasă, care duce la apariția tot mi multor boli cronice. De asemenea, a determinat scăderea drastică a numărului de țărani, cei care au rămas muncind în condiții de stres și datorii din ce în ce mai mari.

Idee de afacere dacă locuiești la țară: ferma agro-ecologică

Nu puțini sunt românii preocupați de sănătatea lor, care consumă doar produse organice, prevenind, astfel, bolile cauzate de consumul de fructe și legume pline de pesticide, substanțe chimice toxice, hormoni de creștere sintetici sau antibiotice, aditivi sau conservanți artificiali.

Aceste produse pot fi apoi comercializate către piețele locale, restaurante sau pot fi livrate direct către consumatori prin serviciile de livrare la domiciliu, potrivit manager.ro

Oamenii se îndreaptă către produsele bio tot mai mult în plan alimentar, iar acest lucru vine în avantajul celor ce investesc în această direcție, fiindcă vor avea parte de o cerere mare și o piață de desfacere puternică.
Citeste si Un român s-a întors acasă după 20 de ani de Italia. Ce afacere și-a deschis la Iași Marius Dorobanțu: „Nu pleacă nimeni de bine din țară”

Idee de afacere dacă locuiești la țară: fermă pentru creșterea animalelor

Un alt business pe care-l poți dezvolta în mediul rural este o fermă pentru creșterea animalelor, cum ar fi pui, găini ouatoare, sau chiar capre pentru lapte și brânză. Produsele lactate și ouăle proaspete pot fi valorificate prin vânzarea directă la consumatori sau prin intermediul magazinelor locale.
De preferat ar fi să cultivi și hrană bio pentru animale, caz în care vei putea vinde carnea la un preț mai mare.
Aceste tipuri de afaceri nu doar că îți vor asigura venituri decente, care vor crește cu trecerea anilor, dar te vor menține și conectat cu natură.
Citeste si Un român a dat lovitura cu o afacere surprinzătoare. Produsele lui se vând chiar și cu 300 de lei. ”Vânzările cresc în perioada 1-8 martie”
Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult