- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Ce se va întâmpla în România, după ce PSD va ajunge la conducerea Guvernului! Ciolacu: „Nu există altă decizie”

12 May, 10:02 • Stefan Simion
Programul de guvernare al PSD este gata pentru a fi făcut public! Măsurile la care social-democrații nu renunță.
Ce se va întâmpla în România, după ce PSD va ajunge la conducerea Guvernului! Ciolacu: „Nu există altă decizie”

Rotativa guvernamentală este tot mai aproape, iar programul de guvernare al PSD este deja pregătit pentru a fi făcut public.

Planurile PSD după preluarea Guvernului

Social-democrații au câteva măsuri la care țin foarte mult. Aceste măsuri sunt cele referitoare la scăderea prețurilor alimentelor de bază.

Câțiva dintre pilonii de bază ai programului reprezintă măsurile pentru agricultori, industria alimentară și domeniul construcțiilor.

Ai mai putea citi: Prețurile alimentelor ar putea ajunge la un nou record istoric. Ucraina: „Avem o situație critică”

Chiar dacă PSD nu a preluat încă guvernarea, una dintre măsuri a intrat deja în practică, mai exact cea referitoare la scăderea prețului laptelui. Măsuri de acest gen vor fi luate și pentru alte produse derivate din lapte, precum brânzeturi sau iaurturi.

Mai mult decât atât, cei de la PSD vorbesc și despre o plafonare a adaosului comercial pe lanțul de producție, pentru produsele de bază, dar și determinarea comercianților să micșoreze procentul taxei de raft. Tot pentru produsele de bază.

Când va avea loc rotativa dintre PSD și PNL

Chiar dacă în primă fază s-a vorbit despre 1 mai, rotativa nu va avea loc în această lună. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre momentul mult așteptat pe scena politică din România.

Marcel Ciolacu, liderul PSD
Marcel Ciolacu, liderul PSD

„Categoric se întâmplă până pe data de 1 iunie. Avem un acord politic pe care îl respectăm. În acest moment respectăm acordul politic până vom avea altă decizie, avem un acord politic”, a spus Marcel Ciolacu.

„Atât eu cât și dnul Nicolae Ciucă ne dorim o stabilitate politică și am văzut că având această stabilitate politică am făcut față unor crize suprapuse și am reusit, împotriva tuturor opinilor, să depășim momente dificile nu numai pentru români”, adaugă el.

El spune că potrivit acordului Ministerul de Finanțe și cel al Transporturilor vor trece la PNL, în timp ce Ministerul Justiției și cel al Fondurilor Europene urmează să ajungă la PSD, însă precizează că nu e târziu pentru alte modificări.

Nu există altă decizie, nici a liderilor și nici a partidelor care au semnat și și-au asumat acest acord”. „Asta nu înseamnă că eu cu dnul Nicolae Ciucă și dnul Kelemen Hunor nu stăm de vorbă despre eventuale schimbări. Este întotdeauna timp, dar acordul în acest moment este total în picioare așa cum este semnat. Sunt ferm convins, că atât eu cât și dnul Nicolae Ciucă, în cazul în care se va modifica acest acord, vom veni în fața presei și vom anunța. În primul rând, nu eu modific acordul, nu Nicolae Ciucă modifică acordul, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal au puterea de a modifica acest acord”, spune liderul PSD.

Vezi și: Va putea România să stea departe de războiul dintre Rusia și Ucraina? Mircea Geoană: „Ne pregătim pentru câteva luni foarte importante, de care vor depinde în mare măsură cursul acestui război”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult