- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Ciprian Ciucu, gata să construiască un spital în Sectorul 6: „Proiectul vieţii mele acum va începe”

11 Jun, 11:25 • Alexe Raluca
Ciprian Ciucu a câștigat un nou mandat de primar în Sectorul 6, iar cu această ocazie, acesta vrea să își continue planurile pe care le are pentru cetățeni. Edilul a anunțat public că vrea să construiască un spital, Sectorul 6 neavând o astfel de unitate.
Ciprian Ciucu, gata să construiască un spital în Sectorul 6: „Proiectul vieţii mele acum va începe”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 din București, a câștigat un nou mandat, obținând peste 70% dintre voturile cetățenilor la alegerile locale. În contextul continuității la șefia sectorului, edilul a anunțat că vrea să construiască un spital.

Citește și: Piaţa Valea Ialomiţei a intrat în reabilitare. Ciprian Ciucu a anunțat când vor fi gata lucrările. „Vreau să dezmint zvonurile caraghioase”

Ciprian Ciucu, gata să construiască un spital în Sectorul 6

Pe parcursul primului său mandat, Ciprian Ciucu a realizat numeroase proiecte semnificative pentru Sectorul 6. Printre acestea se numără reabilitarea a sute de străzi, construirea unui drum nou, construirea a patru școli, două grădinițe și o creșă. De asemenea, se așteaptă terminarea Parcului Liniei, primul mare parc construit în București după 1989, care se întinde pe opt hectare și a fost amenajat pe un teren contaminat.

„Am resistematizat și reabilitat sute de străzi. Și că zic sute, nu este niciun fel de exagerare. Am făcut drumuri noi de la zero, am făcut un drum nou de 1,5 kilometri. Am construit patru școli de la zero, două grădinițe și o creșă de la zero. Oamenii au văzut. Am făcut primul parc mare după Revoluție, Parcul Liniei, opt hectare, primele două faze de la zero, unde era un teren contaminat și e unul dintre cele mai apreciate parcuri din București.

Am făcut digul lacului Morii, acum ne apucăm să facem faleza și insula lacului Morii, facilități de plajă. (…) Ce să vă zic … că nu este nicio linie pe care nu ne-am dus, de la evidența populației, sedii, informatizare, taxe și impozite locale și tot ce am putut informatiza, reforma poliției locale, am recuperat spații comerciale care au date prin intermediari, am eliminat intermediarii”, a spus Ciprian Ciucu la Antena 3.

Ciprian Ciucu a subliniat, de asemenea, că este cu mulți pași mai aproape de ridicarea de la temelie a unui spital, prima astfel de unitate din Sectorul 6. Petru edil, acest plan nu reprezintă doar cel mai important proiect din timpul mandatelor sale, ci proiectul vieții sale.

„Pentru mine, proiectul vieții mele acum va începe. Deja am obținut finanțarea, avem studiul nostru de fezabilitate, trebuie doar să scoatem la licitație. Este vorba despre spitalul din Sectorul 6. Să știți că în București cele mai multe spitale au risc seismic. Asta este foarte grav, în caz de o calamitate, pentru că în loc să devină puncte de ușurare, ele devin puncte de îngreunare a situației și acesta este un obiectiv strategic nu doar pentru Sectorul 6, ci şi pentru București. Noi, în sectorul 6, n-avem niciun spital și acum faptul că avem finanțare este garanția că acest proiect va exista”, a mai spus Ciprian Ciucu.

Citește și: Rezultate alegeri 2024. Ciprian Ciucu a obținut victoria la Primăria Sectorului 6, locuitorii l-au votat pentru un nou mandat