- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Piaţa Valea Ialomiţei a intrat în reabilitare. Ciprian Ciucu a anunțat când vor fi gata lucrările. „Vreau să dezmint zvonurile caraghioase”

14 Jul, 19:29 • Lupu Alexandra
Ciprian Ciucu aduce o veste bună. Piaţa Valea Ialomiţei a intrat în reabilitare.
Piaţa Valea Ialomiţei a intrat în reabilitare. Ciprian Ciucu a anunțat când vor fi gata lucrările. „Vreau să dezmint zvonurile caraghioase”

Piaţa Valea Ialomiţei a intrat în reabilitare. Anunțul a fost făcut chiar de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, informează ziare.com.

Lucrări la Piaţa Valea Ialomiţei

Ciprian Ciucu a informat astăzi, 14 iulie, că Piaţa Valea Ialomiţei intră în reabilitare, tocmai pentru a nu fi închisă de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Primarul sectorului 6 a atras atenția că exista un pericol real de incendiu în interiorul locației, precizând că autoritatea locală a scos din piață tone de „materiale neconforme, inflamabile”.

Citește și despre: Încă un pod prăbușit în România. Reacția primarului e revoltătoare: „Asta e”

Ciprian Ciucu a menționat că lucrările ar trebui să fie gata până pe data de 15 august. Însă, pentru că Consiliul Local nu a votat la timp indicatorii tehnico-economici, lucrările au fost întârziate aproximativ 2 luni. Primarul sectorului 6 a precizat că a discutat cu constructorul pentru a încerca recuperarea întârzierii.

În postarea publicată pe pagina de Facebook, Ciprian Ciucu a avertizat că samsarii vor fi eliminați. În cele din urmă, primarul sectorului 6 a ținut să le mulțumească producătorilor și comercianților pentru înțelegerea de care au dat dovadă. El a menționat că nu vor mai trece de acum încolo prin frigul iernii.

Piaţa Valea Ialomiţei
Piaţa Valea Ialomiţei

„Am pornit lucrările de reabilitare a Piaței Valea Ialomiței ca să nu ne-o închidă ISU! Și bine am făcut! Nici nu știți ce am găsit acolo și ce pericol de incendiu prezenta. Am scos tone de materiale neconforme, inflamabile. Viciile de execuție făceau să plouă înăuntru și existau infiltrații peste tot. 

Lucrarea ar fi trebuit să fie gata în 15 august. Deoarece Consiliul Local nu ne-a votat la timp indicatorii tehnico-economici (au picat la vot de doua ori proiectul), acest lucru ne-a întârziat aproximativ 2 luni. Am discutat cu constructorul pentru a încerca să recuperăm. Vreau să dezmint zvonurile caraghioase care au circulat: ba că spațiu va fi preluat de Carrefour, ba că nu știu ce intermediari.

Noi am interzis intermediarii prin hotărâre de consiliul local încă din 2021! Cei care au avut contracte și au funcționat în piață, vor funcționa mai departe! Toți sunt  oameni din comunitatea noastră! Din contră: eliminăm samsarii (intermediarii). Cine a avut contract cu foștii intermediari va putea licita spatiile. 

Căutăm o formulă legală prin care să dam punctaj suplimentar în procedurile de atribuire acelor producători care au avut contracte de subînchiriere și și-au ținut familiile din aceste afaceri locale.

Contractele de subînchiriere nu mai sunt permise. Unii făceau bani frumoși doar ca aveau pile și puseseră mâna pe acele spații cu ani în urmă, fără sa facă nimic. Vă mulțumesc pentru înțelegere stimați producători și comercianți, ați  trecut prin frigul iernii și prin arșița verii, dar mai este puțin”, scrie Ciprian Ciucu pe Facebook.

Vezi și: Ultimă oră: DNA intră peste Nicușor Dan în Primăria Capitalei. Pentru ce sunt efectuate perchezițiile