- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Ciprian Ciucu, primarul reales al Sectorului 6, desființează referendumurile propuse de Nicușor Dan: „Pentru ce vrea bani?”

11 Jun, 18:41 • Adrian Popovici
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, critică referendumurile anunțate de Nicușor Dan. Primarul General vrea să îi consulte pe bucureșteni pe teme care țin de urbanism și împărțirea banilor între primăriile din București.
Ciprian Ciucu, primarul reales al Sectorului 6, desființează referendumurile propuse de Nicușor Dan:  „Pentru ce vrea bani?”

La scurt timp după ce au fost anunțate primele exit polluri, Nicușor Dan, primarul reales al Capitalei, a anunțat că își dorește să organizeze referendumuri pe teme care ține urbanismul și finanțarea administrației locale din București. Planurile sale sunt acum criticate de Cirprian Ciuc, primarul reales de la Sectorul 6, notează Antena 3 CNN.

„Cu aprobarea Consiliului General, voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. De ani de zile Bucureştiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile Primăria Capitalei este obligată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare. Banii abia ajung pentru întreţinerea infrastructurii pe care deja o avem.

Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, nu putem să ne gândim la noi corpuri de spitale, nu putem să ne gândim la noi corpuri pentru universităţile din Bucureşti, care ar putea să aducă zeci de mii de studenţi străini în Bucureşti şi să pună Bucureştiul pe harta academică. În schimb, avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele şi panseluţe care înlocuiesc alte panseluţe”, a spus declarat Nicușor Dan.

Ciucu, reales recent în funcția de primar al Sectorului 6, și-a făcut cunoscute nemulțumirile sale cu privire la planurile lui Nicușor Dan referitoare la organizarea referendumurilor locale. Propunerea edilului general de a sincroniza aceste referendumuri cu alegerile parlamentare a fost primită cu critici dure din partea lui Ciucu.

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Te-ar putea interesa și: Rezultate alegeri 2024. Ciprian Ciucu a obținut victoria la Primăria Sectorului 6, locuitorii l-au votat pentru un nou mandat

De ce nu este de acord primarul de la Sectorul 6 cu referendumurile propuse de Nicușor Dan?

Principalul motiv al acestei reacții se învârte în jurul necesității de a obține mai multe fonduri pentru Primăria Generală și de a centraliza competențele în emiterea documentațiilor de urbanism. Ciucu acuză haosul birocratic din domeniul urbanismului și a evidențiat lipsa proiectelor noi inițiate de Primăria Generală în ultimii patru ani sub conducerea lui Nicușor Dan.

„Foarte multe lucruri le-am făcut din bani europeni pe care i-am atras. Eu n-am văzut până acum, în ultimii 4 ani, de la Primăria Generală, niciun proiect nou. Pentru ce vrea bani? Adică nici măcar nu a putut să finalizeze proiectele vechi, în afară de ce s-a întâmplat la Doamna Ghica”, a declarat Ciucu.

În plus, Ciucu a contestat ideea ca doar primarul general să emită autorizațiile de construire, subliniind întârzierile mari din acest sector. El a argumentat că înainte de a prelua complet competențele în emiterea autorizațiilor, Nicușor Dan ar trebui să-și pună ordine în propriul serviciu de urbanism și să finalizeze Planul Urbanistic General (PUG).

„Întâi îți pui ordine în propriul serviciu de urbanism, vii cu un PUG pe masă, pui ordine în urbanism, nu mai întârzii cu anii inclusiv proiecte publice, cum au fost în Sectorul 6 cel puțin 10, după care te apuci să vorbești despre ideea că doar Primăria Generală să poată să emită certificate de urbanism sau autorizații de construire”, a adăugat primarul Sectorului 6.

Citește și: Rezultate alegeri locale 2024. Nicușor Dan câștigă detașat Primăria București, cu 45% din voturi