- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Coaliția testează 6 nume pentru Primăria Capitalei. Rareș Bogdan anunță despre cine este vorba

02 Mar, 10:57 • Fundeanu Madalina
Rareș Bogdan a anunțat că alianța de la guvernare testează 6 nume pentru Primăria Capitalei. Iată despre cine este vorba!
Coaliția testează 6 nume pentru Primăria Capitalei. Rareș Bogdan anunță despre cine este vorba

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că două sondaje de opinie vor intra în piață și vor testa 6 nume pentru candidatura la Primăria Capitalei. Acesta a și dezvălut câteva, potrivit informațiilor transmise de Digi24.

Rareș Bogdan a anunțat că alianța de la guvernare testează 6 nume pentru Primăria Capitalei

„Printre aceste nume, bineînțeles, și Sebastian Burduja, și Gabriela Firea”, a precizat Rareș Bogdan.

„Noi avem două sondaje de opinie care vor intra undeva sâmbătă, duminică, în piață. Sunt două case de opinie independente, alese de PNL și PSD.

Pe chestionarul comun pe care îl aplicăm, avem trei nume, cei din PSD, alte trei nume, deci sunt șase nume care vor fi testate. Printre aceste nume, bineînțeles, și Sebastian Burduja, și Gabriela Firea”, a declarat Rareș Bogdan pentru sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și: Marius Budăi, despre creșterea vârstei de pensionare în 2024. Care sunt cele mai importante schimbări din noua Lege a pensiilor! 

Primăria Capitalei
Primăria Capitalei

Ce vor să afle în urma sondajelor membrii Coaliției:

„Vor fi mai multe chestiuni, nu doar scorul pe care îl are un candidat astăzi în cazul confruntării cu Nicușor Dan, ci vom vedea și potențialul, vom vedea hate-ul, vom vedea modul în care este profilat, modul în care poate să urce, de unde rupe, în cazul unei candidaturi comune, care are șanse mai mari, candidatul PSD sau candidatul PNL, să rupă mai multe voturi de la celălalt candidat sau să obțină susținerea altui candidat, pentru că mie îmi este teamă că în cazul în care ar fi desemnat un candidat din partea PSD foarte, foarte profilat politic, acesta ar putea să creeze o despărțire a celor peste 20% de electori liberali spre o îndepărtare a lor.”, a adăugat liberalul.

Cât despre propria candidatură, Rareș Bogdan spune că nu va intra în cursa pentru Primăria Capitalei. El a declarat că dorește să își continue activitatea la Bruxelles. Același lucru poate fi spus și despre Dan Motreanu. Europarlamentarul a afirmat că nici PNL, nici PSD nu îl includ în sondaje pe Dan Motreanu.

Acesta a mai spus că nu are nici cea mai mică intenție de a intra în cursa pentru alegerile următorului edil al Capitalei. De altfel, el spune că nu dorește să candideze nici la vreo primărie de sector. Bogdan a declarat că vrea să își continue activitatea în Parlamentul European.

Vezi și: Coaliția a decis! Sebastian Burduja, candidat unic la Primăria Capitalei!| SURSE