- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Gabriela Firea intră în cursa pentru Primăria Capitalei: „Bucureștenii au nevoie de primari care să aibă idei”

23 Apr, 17:37 • Adrian Popovici
Gabriela Firea a ținut o conferință de presă în care și-a lansat campania pentru Primăria Capitalei. Decizia PSD de a o susține pe aceasta vine după ce medicul Cătălin Cîrstoiu a rămas fără sprijinul coaliției.
Gabriela Firea intră în cursa pentru Primăria Capitalei: „Bucureștenii au nevoie de primari care să aibă idei”

Gabriela Firea a fost desemnată oficial candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, asta după ce liderii coaliției de guvernare și-au anunțat Decizia de a renunța la susținerea candidaturii doctorului Cătălin Cîrstoiu la funcția de primar general. Decizia de a renunțat la această opțiune pentru PGMB a venit după informații din presă cu privire la posibila sa incompatibilitate, întrucât în calitate de manager al Spitalului Universitar de Urgență București, se presupune că ar fi acordat consultații la o clinică privată deținută de familia sa.

În urma acestei decizii, cele două partide au convenit să meargă pe cale separată în privința candidaturii, cu scopul de a maximiza susținerea din partea alegătorilor fiecărui partid. Astfel, președinții organizațiilor municipale ale PSD și PNL, care au fost și foști lideri de campanie ai medicului Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei, vor candida din partea formațiunilor lor. Astfel, social-democrații o vor susține pe Gabriela Firea, în timp ce liberalii pe Sebastian Burduja.

Citește și: Apartamentele din București, mai scumpe cu 30%. Gabriela Firea: Tinerii întâmpină „reale dificultăţi” în a-şi achiziţiona o locuinţă

Primele declarații făcute de Gabriela Firea după anunțarea candidaturii

La câteva ore de la acest anunț, Gabriela Firea a transmis un mesaj pe Facebook, urmat de o conferință de presă în care a fost prezentată oficial de către liderul PSD, Marcel Ciolacu. În cadrul acestui eveniment, premierul a declarat că ar fi fost „ridicol” ca partidele din coaliție să fie „arbitrii” care stabilesc cine câștigă Primăria Capitalei: Nicușor Dan sau Cristian Popescu Piedone.

Gabriela Firea la conferința de presă în care a fost anunțată candidatura sa la PGMB
Gabriela Firea la conferința de presă în care a fost anunțată candidatura sa la PGMB

„Cu toate regretele pe care le am, pentru că suntem într-o coaliție electorală și de guvernare, sunt ferm convins că Gabriela Firea va fi din nou primarul general al Capitalei”, a transmis premierul.

Atunci când a fost întrebată despre succesul pe care îl poate avea campania ei și despre eforturile necesare pentru a strânge semnăturile necesare pentru depunerea candidaturii, Gabriela Firea a declarat:

„Am fost si sunt motivata sa muncesc, mereu am fost o persoana activa si implicată si am știut sa fac echipă cu primarii de sector. Acum avem o șansă în plus pentru că avem o relație mai bună si sunt convinsă că toți membri si simpatizanții noștri se vor mobiliza, nu doar pentru a strânge semnături, ci și pentru a încerca să le explicăm bucureștenilor că deși timpul e foarte scurt, votul trebuie sa fie util, 1, pentru curățenia Capitalei, fără șobolani, fără gropi, fără parcuri neîngrijite, și 2, să ne facă plăcere să trăim si să muncim în București. Cu siguranță vom avea timp și de strâns semnături”.

Citește și: Gabriela Firea și Sebastian Burduja sunt noii candidați la Primăria București. PNL și PSD se separă pentru alegerile locale 2024