Știri politică

Guvernul, acuzat că „începe desființarea pilonului 2 de pensii”

09 Dec, 20:46 • Bumbeneci Diana
Deputatul Claudiu Năsui lansează noi acuze asupra Guvernului. Politicianul susține că Executivul condus de Nicolae Ciucă are interese majore legate de desființarea pilonului 2 de pensii.
Guvernul, acuzat că „începe desființarea pilonului 2 de pensii”

Deputatul USR Claudiu Năsui face din nou declarații neașteptate. Politicianul susține că guvernul Ciucă a dat o ordonanța prin care „începe desființarea pilonului 2 de pensii profitând de faptul că toată lumea e atentă la (ne)intrarea României în Schengen”.

Pilonul 2 de pensii, subiect de scandal pe scena politică

Am spus încă din vară că se pregătește mișcarea asta. Sunt prea mulți bani care se duc în fiecare lună acolo, banii oamenilor de pensie. Iar ei nu vor să-și reducă cheltuielile. Atunci au negat că pregătesc ceva, după care au pus în transparență ordonanța prin care fac fix asta.

Strategia de desființare a pilonului 2 este cea de care ziceam și atunci. Vor să alunge administratorii și să preia statul fondurile. De aceea le taie veniturile și să le cresc cheltuielile. Care cheltuieli? Se numesc „provizioane”, practic bani puși deoparte”, spune Claudiu Năsui.

Citește și: Raiffeisen Bank a păgubit românii! Banca austriacă a returnat 13,4 milioane de euro, anunță ANPC

Politicianul a mai transmis că Guvernul a modificat regulile în caz că administratorii de fonduri vor pleca din România: „Până acum dacă un administrator pleca, românii erau preluați de alt administrator din piață. De acum vor fi preluați de stat”.

Pensii - calcul pilon 2
Pensii – calcul pilon 2

Domnul Dragnea a vrut să-i elimine dintr-un foc. Ar fi fost mai onest. Domnii Ciolacu și Ciucă vor să-i forțeze să plece. Parcă îl văd pe domnul Ciolacu că va zice „Uite cum pleacă privații voștri, noroc cu statul că vine să vă salveze pensiile din pilonul 2”. E păcat. Nu de alta, dar pilonul 2 era singura reformă care avea o șansă să facă sistemul de pensii funcțional și independent de politic”, conchide Năsui.

În România există șapte administratori de fonduri de pensii private obligatorii: Aegon Pensii, Allianz Țiriac Pensii Private, BCR Pensii, BRD Pensii, Generali Pensii, Metropolitan Life Pensii și NN Pensii.

Cei care nu știu la care dintre acestea sunt participanți pot afla în orice moment completând cu numele şi CNP-ul acest formular de pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară: https://data.asfromania.ro/scr/adeziuniFP.

Ai mai putea citi și: Sindicaliștii declară război Guvernului! Se cere majorarea bugetului alocat educației, până la 6% din PIB

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult