Știri politică

Kelemen Hunor consideră că România este pregătită să intre în spaţiul Schengen anul viitor:”Eu cred că până în ultima clipă trebuie să îi convingem pe olandezi”

08 Nov, 22:09 • Cornel Ghimeșan
Kelemen Hunor susține că România este pregătită să intre în spațiul Schengen anul viitor. Liderul UDMR cosnideră că trebuie să se facă eforturi pentru a convinge Olanda, țară care nu este de acord, că locul României este în Schengen.
Kelemen Hunor consideră că România este pregătită să intre în spaţiul Schengen anul viitor:”Eu cred că până în ultima clipă trebuie să îi convingem pe olandezi”

Vicepremierul consideră că România este pregătită să intre la spaţiul Schengen anul viitor și spune până în ultima clipă, trebuie să se facă eforturi pentru a convinge Olanda că România își merită locul.

Citește și 22 de milioane de euro pentru Aeroportul Timișoara. Grindeanu: „Cea mai importantă investiție din istorie. Acest Terminal să fie unul pentru plecări în Schengen”

„Eu cred că până în ultima clipă trebuie să încercăm să-i convingem pe olandezi şi trebuie să mai căutăm încă parteneri care ne ajută să-i convingem pe olandezi. Nemţii, francezii pot fi parteneri din acest punct de vedere şi nordicii, până la urmă. Fiindcă noi am îndeplinit criteriile tehnice şi acordul Schengen, intrarea în spaţiul Schengen, vorbeşte despre criterii tehnice. Dacă unii au inventat criterii politice, e un lucru grav. Că noi am acceptat 10-11 ani de zile alte criterii decât cele tehnice este şi mai grav.

Dar, din punct de vedere tehnic, România este pregătită şi trebuie să intre anul viitor în Schengen şi acest lucru îl repet şi îl spun. Diplomaţia funcţionează, ministrul de Externe, ceilalţi colegi îşi fac treaba, dar trebuie să avem parteneri, că s-ar putea să nu fim, singuri, destul de abili să-i convingem pe olandezi”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor a menționat faptul că România a demonstrat că este capabilă să asigure securitatea graniţelor externe ale Uniunii Europene și că în aceste momente este nevoie de o poveste de succes, în condiţiile în care euroscepticismul este în creştere, în toate ţările UE.

„În acest moment, Uniunea Europeană trebuie să arate o poveste de succes, fiindcă există euroscepticism în creştere, aproape în toate statele. Eu văd Eurobarometrul săptămânal, lunar, din toate statele UE. Şi mai ales în această zonă creşte euroscepticismul şi eu nu vreau ca România să fie ţara în care euroscepticismul să fie cel mai puternic.

Deci, o poveste de succes, fiindcă fiecare om ştie că criteriile tehnice sunt îndeplinite. Acum, eu nu mai vorbesc de business, nu mai vorbesc de economie, nu mai vorbesc de aceste lucruri pe care le ştiţi, cunoaşteţi, dar eu cred că până în ultima clipă trebuie să jucăm cu toate forţele, cu toate argumentele şi cu toţi partenerii posibili şi imposibili”, a mai spus Kelemen Hunor.

Citește și Președinția cehă a UE a stabilit calendarul privind decizia de aderare a României la spațiul Schengen

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult