- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Klaus Iohannis se mândrește cu sistemul Ro-Alert și susține că acesta ar trebui extins la nivel global

08 Nov, 19:44 • Cornel Ghimeșan
Klaus Iohannis a participat marți, la cea de a 29-a reuniune internațională anuală privind evoluțiile climei planetare (COP27) a Națiunilor Unite care a avut loc la la Sharm el-Sheikh, în Egipt. Tema din acest an a fost „Schimbările climatice și sustenabilitatea comunităților vulnerabile”.
Klaus Iohannis se mândrește cu sistemul Ro-Alert și susține că acesta ar trebui extins la nivel global

În cadrul acestui summit, Klaus Iohannis a vorbit despre măsurile privind gestionarea riscurilor asociate dezastrelor și a subliniat importanța sistemelor de alertă timpurie.

Citește și Președintele Iohannis nu are vești bune legate de majorarea pensiilor

Președintele României nu a ratat șansa de a lăuda sistemul Ro-Alert care poate transmite mesaje pentru a avertiza populația civilă cu privire la fenomenele meteorologice extreme și le-a transmis celorlalți lideri prezenți la summit că astfel de sisteme trebuie extinse la nivel global.

”Evenimentul de marți a fost un prilej pentru șefi de stat și de guvern, înalți reprezentanți ai structurilor ONU și ai altor organizații interguvernamentale să discute aspecte legate de adaptarea la schimbările climatice, răspunsul la dezastre naturale și alerta timpurie cu privire la situațiile de risc.

Unul dintre obiectivele principale ale COP27 vizează adaptarea la schimbările climatice, urmărindu-se atingerea progreselor extrem de necesare pentru a spori reziliența internațională la schimbările climatice și pentru a ajuta comunitățile cele mai vulnerabile să se adapteze

În cadrul dezbaterii, Klaus Iohannis a punctat faptul că aceste comunități vulnerabile sunt adesea cele mai afectate de schimbările climatice și a evidențiat că acest aspect nu ar trebui neglijat în procesul de adaptare la schimbările climatice și în eforturile de a proteja cetățenii de consecințele acestora”, a transmis Administrația Prezindențială, printr-un comunicat de presă.

Iohannis a subliniat faptul că printre măsurile care pot fi puse în aplicare se numără și îmbunătățirea gestionării riscurilor asociate dezastrelor și a sistemelor de alertă timpurie – esențială pentru a minimiza pierderile umane, naturale și materiale, pentru reducerea costurilor economice și sociale și care protejează, totodată, sănătatea și siguranța cetățenilor.

De asemenea, președintele țării a precizat că pentru a răspunde eficient dezastrelor naturale, trebuie să facem schimb de bune practici și să împărțim resurse, făcând referire la implicarea României în mai multe misiuni internaționale de gestionare a incendiilor de vegetație din Grecia, Macedonia de Nord, Slovenia și Franța, potrivit Administrației Prezidențiale.

Mai mult, liderul de la Cotroceni a reafirmat disponibilitatea României de a colabora cu țările interesate și cu toți cei care au nevoie pentru a reduce riscul dezastrelor naturale.

Citește și Bugetul Apărării va crește în 2023. Klaus Iohannis anunță o majorare la 2,5% din PIB

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult