- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Legea salarizării, blocată! Angajații de la stat nu vor avea salarii mărite nici în 2024. Crește riscul de declanșare a grevelor

07 Feb, 14:21 • Cornel Ghimeșan
Cristian Vasilcoiu spune ce se întâmplă cu legea salarizării. Creșterea salariilor pentru angajații din sectorul public nu va fi posibilă, spune secretarul de stat din Ministerul Muncii.
Legea salarizării, blocată! Angajații de la stat nu vor avea salarii mărite nici în 2024. Crește riscul de declanșare a grevelor

Legea salarizării, blocată. Profesorii, medicii, polițiștii sau cei din alte categorii, care spun că nu le ajung banii de la stat, nu vor primi banii promiși nici în 2024.

Legea salarizării, blocată. Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, vine cu noi informații referitoare la jalonul 420, fonduri europene pe care statul ar fi trebuit să le acceseze pentru a putea crește salariile. Reforma salariului e în cererea de plată numărul 4, însă nu poate primi aprobare atâta vreme cât România are restanțe de plată la jalonul 2.

„PNRR și Salarizarea și doar pentru a restabili adevărul istoric: Reforma Salarizării (jalonul 420) este în cererea de plată numărul 4! România are încă restanțe la cererea de plată numărul 2, aprobată doar parțial, fiindcă Ministerul Energiei nu și-a îndeplinit jaloanele!”, a scris Vasilcoiu pe Facebook.

Citește și Angajatorii sunt în pragul disperării! Care sunt metodele pe care le folosesc angajați concediați pentru a se răzbuna pe companii

Legea salarizării, blocată! Angajații de la stat nu vor avea salarii mărite nici în 2024

Potrivit secretarului de stat, sute de observații au fost trimise de la Comisia Europeană către ministere pentru cererea de plată numărul 3. Ținând cont că autoritățile nu-și duc obligațiile la capăt, legea salarizării va fi amânată până în 2025.

„Comisia Europeană a trimis sute de observații la cererea de plată numărul 3, care vizează mai multe ministere, dar nu și Ministerul Muncii, care a făcut reformele pe pensii și despre care CE (Comisia Europeană, n.r.) nu are obiecții!

Deci restanțe sunt la alții, nu la Muncă! Păi și atunci cum să depună Ministerul Muncii Legea Salarizării, prevăzută în cererea de plată numărul 4, când ministerele păstorite de colegii de alianță nu au rezolvat cererile 2 și 3?!?!?!

Că nu se acceptă la CE, până nu rezolvați cererile 2 și 3! Asta ca legendă pentru colegii de alianță care bat câmpii pe la TV!

P.S.: Sugestie către colegii de alianță: voi alegeți dacă mai scriu și altele în amănunt sau nu mai trimiteți pe la TV toți ignoranții și ticăloșii!”, a conchis Cristian Vasilcoiu.

Citește și Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti pentru dezbaterile Schengen. „Am reiterat solicitarea de a clarifica aderarea completă”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult