- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

LIVE. Robert Negoiță, declarații de ultim moment despre alegerile locale și deciziile coaliției

19 Mar, 20:02 • Adrian Popovici
Robert Negoiță a dat un interviu televizat în care vorbește despre campania electorală pentru Sectorul 3, dar și despre deciziile luate de către coaliția de guvernare în ceea ce privește candidații pentru București.
LIVE. Robert Negoiță, declarații de ultim moment despre alegerile locale și deciziile coaliției

Robert Negoiță a explicat faptul că stabilirea unui candidat pentru PGMB este o decizie completă, dată fiind responsabilitatea acestui pas. El a subliniat și că nu a fost implicat în procesul de alegere și că se bucură că cele două partide au ajuns la o soluție.

În ceea ce privește relația cu Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, Robert Negoiță a declarat că, în prezent, sunt 3 mari opțiuni pentru PMGB. Legat de tensiunile cu edilul general, primarul de la sectorul 3 a adăugat că traficul și poluarea reprezintă probleme grave.

Primarul Sectorului 3 a declarat că îl va sprijini pe candidatul propus de coaliția PSD-PNL și că, în cele din urmă, decizia le aparține cetățenilor. Dintre cele trei mari opțiuni, Robert Negoiță, a subliniat că Piedone are o interacțiune bună cu publicul. Totuși, el a adăugat că încă nu îl știe pe Cătălin Cristoiu.

Robert Negoiță critică folosirea PUZ-urilor în cazul sectorului său și al Bucureștiului, argumentând că acest lucru ar trebui să se întâmple prin intermediul Planului Urbanistic General. El a subliniat faptul că acest document trebuie schimbat de  15 ani și că, din această cauză primăriile de sectorul apelează la PUZ-uri.

Întrebat cum are loc comunicarea instituțională dintre Primăria Sectorului 3 și Primăria Generală, Robert Negoiță a explicat că acest lucru nu se întâmplă și a dat vina pe Nicușor Dan. El a adăugat că în această situație se află și ceilalți primari de sector din Capitală. În ceea ce privește un al doilea mandat al actualului primar general, Negoiță a explicat că trebuie să respecte decizia cetățenilor.

În ceea ce privește sprijinul pe care îl va acorda celor trei mari candidați pentru PGMB, Robert Negoiță a explicat că încă nu s-a decis, dar știe cu siguranță că nu îl va sprijini pe Nicușor Dan, despre care susține că l-a mințit în ceea ce privește asocierea pentru extinderea asfaltului în zona Dudești.

Știrea inițială

În timpul pentru Antena 3 CNN, primarul Robert Negoiță a aprofundat subiectul campaniei electorale pentru Sectorul 3, oferind o perspectivă detaliată asupra strategiilor și priorităților sale în această competiție electorală. Negoiță a comentat și despre deciziile luate de către coaliția de guvernare în ceea ce privește selectarea candidaților pentru București, oferindu-și părerea despre modul în care aceste decizii ar putea influența dinamica politică în capitală.

Citește și: LIVE. Cele mai noi declarații ale lui Robert Negoiță! Care sunt planurile pe care le are pentru viitorul Capitalei