- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lucian Bode riscă să fie demis. Camera Deputaților dezbate azi moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne

17 Oct, 07:31 • Bumbeneci Diana
Camera Deputaților urmează să dezbată în cursul zilei de azi moțiunea simplă împotriva lui Bode. Moțiunea a fost depusă de 55 de parlamentari USR și neafiliați aparținând Partidului Forța Dreptei.
Lucian Bode riscă să fie demis. Camera Deputaților dezbate azi moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne

Lucian Bode riscă să fie demis. Camera Deputaților urmează să dezbată în cursul zilei de azi moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Se pare că moțiunea a fost depusă de 55 de parlamentari USR și neafiliați aparținând Partidului Forța Dreptei, iar votul va fi dat miercuri.

Lucian Bode riscă să fie demis

Inițial, moțiunea simplă, intitulată „Siguranță și încredere sau debandadă și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat”, trebuia să fie dezbătută săptămâna trecută. Aceasta însă a fost reprogramată la cererea ministrului Bode care a anunțat că este „angrenat într-o serie de activități cu oficialități străine”.

Semnatarii moțiunii solicită în regim de urgență ca ministrul Bode să plece de la conducerea MAI, deoarece nu a reușit reformarea instituției. Conform celor susținute de aceștia, „cea mai mare reușită” a mandatului acestuia este „licitația cu dedicație pentru achiziția a 600 de BMW-uri de la prietenul președintelui Klaus Iohannis”.

Citește și: O femeie a primit o amendă record după ce a abandonat pe stradă doi pui de câine

„După aproape doi ani de mandat la Ministerul Afacerilor Interne, nu se mai îndoiește nimeni că prioritatea ministrului Lucian Bode este să protejeze interesele de partid, nu pe cele ale oamenilor. Iar când nu se preocupă de interesele de partid, domnul Bode se îngrijește de interesele infractorilor, ale clienților politici și ale prietenilor șefului său direct, Klaus Iohannis. La urma urmei, ar fi putut fi altfel când ai pus în fruntea MAI un om care, pe când era ministru al Transporturilor, a dovedit că nu dă doi bani pe lege? Sau ați uitat episodul mașinii ministrului care, depășind pe linie continuă, pe un pod, a provocat un accident în urma căruia au fost rănite două persoane?”, se arată în moțiune.

După cum consideră inițiatorii, „eficiența ministrului Bode s-a văzut când l-a ajutat pe prietenul președintelui Iohannis să vândă Poliției Române 600 de BMW-uri ‘de numai 32.000 de euro, fără TVA'”, printr-o „licitație aranjată, cu un caiet de sarcini bine ajustat încât să câștige cine trebuie”.

Lucian Bode
Lucian Bode

Conform deputaților din partea USR și de la Forța Dreptei, Lucian Bode a înregistrat un eșec în legătură cu  implementarea programului de protejare a victimelor violenței domestice.

Bode mai este acuzat în moțiune că și-a secretizat lucrarea de doctorat „cu o zi înainte de termenul anunțat pentru publicarea integrală”. El este numit de politicieni „tatăl corupției”.

„Domnul ministru Bode a avut mai multe ocazii să-și prezinte demisia de onoare pentru toate eșecurile și toate scandalurile în care MAI a fost implicat în ultimii aproape doi ani. Nu a făcut-o. Nu îți poți da demisia de onoare dacă nu ai onoare. Poziția de ministru de Interne este mult prea importantă pentru a fi lăsată pe mâna unui nepriceput a cărui singură calitate este că știe să răspundă repede ordinelor de la Cotroceni. Un leadership așa de slab și păgubos cum e al domnului Bode se transmite structurilor pe care le are în subordine și rezultatul e corupție, delăsare și haos”, mai transmit deputații USR și de la Forța Dreptei.

Ai mai putea citi: Miniștrii Apărării au transmis o declarație comună la întrunirea în formatul B9. „Operaționalizarea noilor Grupuri de luptă, o prioritate”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult