- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Ludovic Orban, despre candidatura la prezidențiale: „Am anunţat că reflectez foarte serios. Cel mai probabil, da”

21 Nov, 23:30 • Cornel Ghimeșan
Ludovic Orban a anunțat, despre o posibilă candidatură la prezidențiale, că va reflecta foarte serios și că "cel mai probabil" va candida.
Ludovic Orban, despre candidatura la prezidențiale: Am anunţat că reflectez foarte serios. Cel mai probabil, da

Ludovic Orban a precizat că principalul său obiectiv pentru 2024 este să nu câştige PSD preşedinţia României fiindcă, dacă câştigă, 10 ani de zile vor avea tot.

”Am anunţat că reflectez foarte serios la această candidatură, cel mai probabil da”, a spus Orban, întrebat dacă se gândeşte să intre în cursa pentru preşedinţia României.

În ceea ce privește o alianţă, liderul Forţa Dreptei a explicat că el este ”un om realist, iar ecuaţia alegerilor din 2024 este o ecuaţie pe care încă nu o putem anticipa 100%”.

„Nu se ştie, va merge PSD împreună cu PNL, eu cred că ăsta este planul lui Iohannis. Inclusiv la alocale este posibil să meargă, pentru că am auzit mulţi baroni din partea PNL-ului, mai puţin din zona PSD care, ca să îşi prezerve poziţiile, le-ar conveni să facă o alianţă să fie susţinuţi la Consiliile Judeţene şi la municipii”, a spus Orban.

Ludovic Orban: „Cred cu adevărat că se va face rotativa guvernamentală, pentru că PSD în afară de declanşarea unei moţiuni de cenzură şi a alegerilor anticipate mai are la îndemână suspendarea preşedintelui”

Ludovic Orban a vorbit și despre rotativa guvernamentală de anul viitor.  PSD, în afară de declanşarea unei moţiuni de cenzură şi a alegerilor anticipate, mai are la îndemână suspendarea preşedintelui, iar în cazul unui referendum, românii vor vota pentru demiterea lui Klaus Iohannis, a mai spus liderul Forța Dreptei.

Citește și Ludovic Orban acuză guvernanții pentru situația actuală din energie: „Criza energetică din România este provocată de guvern”

”Cred cu adevărat că se va face rotativa guvernamentală, pentru că PSD în afară de declanşarea unei moţiuni de cenzură şi a alegerilor anticipate mai are la îndemână suspendarea preşedintelui, care va duce cu certitudine la un referendum la care, cu datele de astăzi, care nu cred că se vor modifica substanţial, Iohannis va pierde, cel puţin 75% dintre cetăţeni vor vota demiterea preşedintelui”, a spus Orban.

Politicianul a precizat că ”acest instrument îi este la îndemână şi este o armă extrem de puternică care îl va determina pe Iohannis să se ţină de cuvînt”.

Despre o ieşire a PNL de la guvernare, Orban a afirmat că ”în prezent dominant în PNL sunt cei care beneficiază de pe urma participării la guvernare, în plan personal şi nu vor renunţa la aceste avantaje. ”Chiar dacă sunt voci răzleţe care avansează ideea asta, nu vor putea să impună o astfel de decizie pentru că este un PNL complet corupt din punctul de vedere al funcţionării democratice”, a mai spus el.

Citește și Ludovic Orban vrea să sesizeze Curtea Constituţională pe legea de modificare a Codului fiscal. „Coaliţia majoritară a mai băgat un cui în coşciugul economiei româneşti”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult