- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu amenință cu demisia dacă PNL iese de la guvernare! „În acel moment Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru”

14 Feb, 22:49 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu a declarat, cu privire la ruperea coaliției, că își va da demisia în cazul în care PNL se decide să iasă de la guvernare. Iată ce a susținut premierul României!
Marcel Ciolacu amenință cu demisia dacă PNL iese de la guvernare! „În acel moment Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, cu privire la ruperea coaliției, că își va da demisia în cazul în care PNL se decide să iasă de la guvernare, conform știripesurse.ro.

„Eu am intrat în acest proiect după o discuție, inclusiv cu președintele României, că vom duce această coaliție și această guvernare cel puțin până în 2024”, a subliniat premierul.

Marcel Ciolacu amenință că-și dă demisia!

„Cel puțin eu și colegii mei din PSD am arătat că prioritatea noastră este România. Cel mai bine pentru mine și colegii mei ar fi fost să nu intrăm la guvernare și să nu facem această coaliție. În acest moment cred că ori am fi avut alegeri anticipate, pentru că suntem în pragul unei crize sociale, ori PSD ar fi avut cu 5 în față la alegeri, dar am hotărât într-un moment dificil că este bine să ne implicăm și să nu lăsăm România să se ducă într-o direcție total, total greșită”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu amenință cu demisia, în cazul în care PNL se decide să iasă de la guvernare.

„Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliție să se retragă de la guvernare, în acel moment dl președinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. Eu am intrat în acest proiect după o discuție, inclusiv cu președintele României, că vom duce această coaliție și această guvernare cel puțin până în 2024”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și: Nicolae Ciucă, ultimele declarații despre comasarea alegerilor. „Mizez pe raţiunea tuturor, astfel încât să avem o soluţie”

Marcel Ciolacu, premierul României. Sursă: Gov.ro
Marcel Ciolacu, premierul României. Sursă: Gov.ro

Ce a spus premierul despre alegerile din acest an

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu le-a transmis celor de la PNL că nu va adopta o schimbare a calendarului electoral decât dacă se vor comasa toate alegerile din acest an. Ciolacu a spus că doar în momentul în care va exista un calendar coerent, abia atunci va adopta actele normative în Guvern.

„Eu îmi doresc ca și prim-ministru să adopt actele normative pentru schimbarea calendarului alegerilor pentru întreg anul.

Românii și Guvernul României au un calendar, actualul calendar stabilit.

Am intrat într-un joc în care românii nu mai înțeleg nimic, tot vorbim de comasări, nu luăm decizii în timp real și avem toate aceste discuții. Eu dacă aș fi alegător aș fi extrem de deranjat de aceste discuții.

Eu nu voi schimba calendarul electoral decât pentru întreg anul. Am spus foarte clar acest lucru. S-au propus scenarii de comasare, dar nu pentru tot anul.”, a spus Marcel Ciolacu.

Vezi și: Marcel Ciolacu face o promisiune pentru românii din zona Moldovei, care au plecat în Italia. „România se schimbă”