- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu anunță ce se va întâmpla cu lista miniștrilor, după ce Nicolae Ciucă își va da demisia din funcția de premier. „Pe fiecare dintre noi ne urmărește trecutul”

06 Feb, 13:19 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu anunță oficial ce miniștri nu își dorește în viitorul său guvern. Liderul PSD a transmis ce crede despre scenariul în care Iohannis nu-l va numi premier.
Marcel Ciolacu anunță ce se va întâmpla cu lista miniștrilor, după ce Nicolae Ciucă își va da demisia din funcția de premier. „Pe fiecare dintre noi ne urmărește trecutul”

Marcel Ciolacu a vorbit despre lista miniștrilor pe care dorește să o completeze atunci când va fi premier. Persoanele care vor veni în noul cabinet vor avea nevoie de prezentarea unui portofoliu real, anunță Digi24. Mai mult, acesta a vorbit despre situația în care Klaus Iohannis nu l-ar accepta ca premier.

Marcel Ciolacu are planuri mari cu lista miniștrilor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara, la Antena 3, că nu va accepta în viitorul guvern, în care liderul social-democrat va fi premier, să fie miniștri „care să aibă un bagaj pe care nu l-au explicat”.

„Eu nu îmi doresc să vină miniştri în Guvern care să aibă un bagaj pe care nu l-au explicat. Cred că nu îşi doreşte nimeni”, a completat liderul social-democrat.

Citește și: Elevii din două județe nu vor mai face școală începând de mâine. Decizia luată de Ministerul Educației

Marcel Ciolacu a mai explicat că „nu știe” dacă rotația premierilor, stabilită de acordul coaliției PSD-PNL va avea loc fix pe data de 25 mai, dar acest lucru se va întâmpla, totuși. Acesta a fost întrebat și despre momentul în care președintele Klaus Iohannis ar putea să respingă nominalizarea sa pentru funcția de prim-ministru la rotația premierilor PNL-PSD, Ciolacu a spus că nu crede într-o astfel de ipoteză care „nu are niciun sâmbure de adevăr”.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

„Cred că am depăşit momentul ranchiunelor personale sau politice. Întotdeauna, pe fiecare dintre noi ne urmăreşte trecutul, nu cred că se va ajunge la aşa ceva. Atributul de semnare este al preşedintelui, iar rotaţia este convenită, prinsă în protocolul semnat cu PNL. (Iohannis) a luat act de la început de acest acord politic”, a declarat liderul PSD.

Liderul social-democrat a dat m ai multe detalii și despre momentul în care vor fi făcute propunerile în Guvern. Acesta promite că toate detaliile vor fi transmise în spațiul public.

Sincer, nici nu cred că asta este o prioritate, noi în acest moment ne dorim ca într-o lună de zile să venim cu propunerile pentru noul program de guvernare – pentru că este un nou guvern – şi pe urmă să le negociem, să le discutăm în coaliţie, să închidem acest program de guvernare şi să îl transmitem în spaţiul public”, a mai adăugat Ciolacu.

Ai mai putea citi: Un gigant de pe piața alimentară anunță majorări de preț în 2023. „Aavem de recuperat pe parcursul întregului an”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult