- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu cere evaluarea miniștrilor înainte de rotativa guvernamentală

30 Jan, 23:45 • Gorgorin iulia
Marcel Ciolacu, președintele PSD și actualul președinte al Camerei Deputaților, cere evaluarea miniștrilor, iar criteriul prioritar să fie implementarea PNRR și a jaloanelor PNRR.
Marcel Ciolacu cere evaluarea miniștrilor înainte de rotativa guvernamentală

Marcel Ciolacu este convins de faptul că va fi prim-ministrul României, însă până atunci vrea să se țină cont de un criteriu foarte important.

Conducerea partidului s-a întrunit la Sinaia, unde s-a organizat atât Consiliul Național Politic al PSD, acolo unde Marcel Ciolacu a vorbit despre evaluarea miniștrilor, înainte de rotativa guvernamentală care va avea loc peste trei luni.

Citiți și: Săracii oameni bogați! Așa promite Marcel Ciolacu că vom spune imediat ce-și începe programul de guvernare

Social-democraţii își pun la cale strategia pentru noua sesiune parlamentară şi se organizează pentru preluarea guvernării din primăvară.

Liderul PSD cere evaluarea miniștilor, iar criteriul prioritar să fie implementarea PNRR și a jaloanelor PNRR: „De acolo să plecăm cu o discuție profesionistă”, conform Mediafax.

Marcel Ciolacu: „E normal să avem niște discuții de evaluare a unor miniștri”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Eu aștept o evaluare a prim-ministrului pe fiecare minister, din punctul meu de vedere prioritar în această evaluare este implementarea PNRR și a jaloanelor – iar de acolo să plecăm cu o discuție profesionistă. Eu să fiu șeful unui guvern sau prim-ministru al unui guvern al României făcut cum s-a tras în căciulă, în funcție de performanța județelor, apoi în funcție de minister ne-a picat căutăm noi prin sat un om să-l punem la acel minister… prefer să nu conduc un astfel de guvern. Evaluarea este a coaliției”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat reunit la Sinaia.

Liderul Partidului Social Democrat a afirmat că după ce va prelua funcția de premier, după 25 mai, „categoric nu vor fi mai multe ministere”.

De asemenea, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă PSD are de gând să organizeze alegerile anticipate, în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu îl va desemna să formeze următorul guvern după 25 mai.

„Este un scenariu plauzibil, dar cred că stabilitatea României e mai importantă decât ce ne dorim noi, fiecare” a spus Ciolacu.

Mai mult decât atât, Ciolacu a spus că își dorește un guvern eficient, tocmai de aceea își propune să aibă discuții punctuale despre evaluarea și performanțele a miniștrilor.

„Sunt ferm convins că și eu, și colegii mei, și domnul Nicolae Ciucă ne dorim un guvern bun al României. Prioritatea unu sunt pensiile speciale, asteptăm cu Ministerul Justiției să găsim forma constituțională ca acest capitol să fie odată închis pentru totdeauna”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul conferinței de presă susținută la Sinaia.

Totodată, liderul PSD a anunțat recent că rotația premierilor se va face la finalul lunii mai 2023, așa cum s-au înțeles PNL și PSD când au constituit Coaliția.

„N-am auzit niciun factor decident nici de la PSD, nici de la PNL, care să ridice anumite probleme asupra acordului politic care a creat această coaliție din care face parte nu numai PSD și PNL, ci și UDMR și minorități. Va avea loc acest schimb de prim-miniștri. Este pe 23 sau 25 mai. Presupun că la începutul lunii mai vom veni cu un program de guvernare și o să începem toate procedurile legale și constituționale pentru această rocadă”, a declarat Marcel Ciolacu, în emisiunea „Punctul Culminant”, cu Victor Ciutacu, la România Tv.

Citiți și: Marcel Ciolacu cere taxarea averilor „nesimţite” din pandemie: „S-au acumulat profituri uriaşe pe seama crizelor din ultimii ani”