- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, despre desecretizarea PNRR: „Sper să treacă prin Guvern memorandumul de desecretizare şi în momentul acela să aflăm şi noi”

17 Oct, 23:46 • Russo George
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit la România TV despre desecretizarea PNRR-ului, despre care spune că este absolut vitală, înainte ca premierul Ciucă să meargă la Bruxelles pentru a negocia modificarea anumitor prevederi din program.
Marcel Ciolacu, despre desecretizarea PNRR: Sper să treacă prin Guvern memorandumul de desecretizare şi în momentul acela să aflăm şi noi

Marcel Ciolacu a declarat, în direct la România TV, că toată lumea trebuie să cunoască în detalii prevederile din PNRR şi a adăugat faptul că în nicio ţară europeană acest document nu a fost secretizat.

”Sper să promoveze un memorandum în Guvern să îl desecretizăm şi să aflăm şi noi, toţi românii, ce ne-am asumat. Niciun stat european nu a secretizat PNRR. Toată lumea, în primul rând Parlamentul trebuie să cunoască în detaliu. Vă aduceţi aminte acum un an şi jumătate spuneam şi lui Cîţu, dom’le, spune-ţi-ne ce e în PNRR. Am aflat abia acum, la coaliţie vin miniştri, mai ales ministrul Fondurilor, şi spune ce e în cuprinsul PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD i-a taxat pe cei care au lucrat la PNRR, amintind faptul că s-a vorbit mult în acea perioadă despre transparenţă, în condiţiile în care primul lucru făcut a fost să secretizeze documentele.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu neagă că ar fi spus că pensiile se vor mări în două tranşe. „Am convenit în coaliţie o mărire a salariului minim la 3.000 lei şi o creştere de minim 10% a pensiilor”

”Îi minţi pe români, acum sunt oamenii noi. Am înţeles, sunt şi oameni noi şi oameni vechi, cum vor ei. Nu au niciun euro în PNRR prins pe tineret. Vorbeşti de transparenţă, iar primul lucru pe care îl faci, tu secretizezi PNRR, nu s-a întâmplat niciunde în Europa. Astăzi am vorbit cu liderul de grup, o să ridice discuţia la nivelul liderilor de grup, sper să teracă prin Guvern memorandumul de desecretizare şi în momentul acela să aflăm şi noi, prin comisie parlamentară, ce avem de făcut.

Toată lumea vorbeşte de plecarea la Bruxelles, ba a prim-ministrului, ba a mea. Sunt multe lucruri care trebuie adaptate, s-au schimbat  multe cu războiul din Ucraina  şi criza energetică, dar mai întâi să aflăm tot adevărul. Am făcut un apel la toţi miniştri, să vedem care sunt problemele. Pentru că noi nu avem un întreg, tot tabloul”, a declarat Ciolacu.

Citeşte şi: Guvernul împiedică proiectele lui Nicușor Dan. Din cele 38 de cereri de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” depuse de Primăria Capitalei, Executivul nu a aprobat nici unul