- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu i-a propus lui Mircea Geoană să candideze la prezidențiale în 2024. Noile declarații ale secretarului general adjunct al NATO

12 Feb, 21:50 • Fundeanu Madalina
Mircea Geoană a dezvăluit că Marcel Ciolacu și liderii PSD i-au propus să candideze la Președinția României. Iată ce a declarat luni seară secretarul general adjunct al NATO!
Marcel Ciolacu i-a propus lui Mircea Geoană să candideze la prezidențiale în 2024. Noile declarații ale secretarului general adjunct al NATO

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a dezvăluit luni seara, pentru Digi24, că Marcel Ciolacu și liderii PSD s-au dus la el „în birou” să îi propună să candideze la Președinția României, cu susținerea PSD.

Mircea Geoană susține că premierul Marcel Ciolacu i-a propus să candideze la Președinția României

„Se întâmplă ceva cu ei și evident că aud și eu și privesc declarațiile. E o anumită nervozitate, un început de iritare. E o vorbă românească: „De ce ți-e frică nu scapi”. Și apropo de cine dă telefon cui.

Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu-s suficiente să câștigi președinția României.

Că dânșii au numărul meu sau nu, eu am și număr belgian și românesc, nu văd o probemă. E decizia lor ce vor să facă, e decizia mea ce vreau să fac”, a declarat Mircea Geoană.

Te-ar putea interesa și: Blocaj în coaliţie. PSD şi PNL nu au ajuns la un acord privind comasarea alegerilor

Mircea Geoană
Mircea Geoană

Mircea Geoană a mai declarat că a fost dat afară dintr-un partid pe care l-a slujit cu bună credință.

„Am fost dată afară dintr-un partid pe care l-am slujit cu bună credință, poate un șut undeva e un pas înainte”, a mai spus Geoană.

Când a fost întrebat dacă vrea să candideze la alegerile prezidențiale de anul acesta, Mircea Geoană a evitat un răspuns concret și a explicat că „are la NATO de terminat un job important și este hotărât să-și ducă misiunea în condiții foarte bune, ca până acum”.

„Am la NATO de terminat un job important și sunt hotărât să-mi duc misiunea în condiții foarte bune, ca până acum. Se apropie un moment care pentru mine e un moment politic sentimental și foarte personal, summitul de la Washington. Mai vedem, există opțiune politică, în viața privată, neguvernamentală.

După un astfel de job nu duc lipsă de oferte, dar mă gândesc și la interesul meu și al familiei mele, mă gândesc și la interesul țării, mă preocupă ce se întâmplă în România, am slujit țara toată viața și dacă va fi o șansă s o fac direct sau indirect o voi face”, a mai spus Mircea Geoană.

Vezi și: Guvernul vrea o stabilitate a prețurilor în 2024. Se ia în calcul o măsură majoră pentru industria românească