- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul vrea o stabilitate a prețurilor în 2024. Se ia în calcul o măsură majoră pentru industria românească

12 Feb, 16:57 • Fundeanu Madalina
Guvernul sprijină industria românească prin direcționarea de fonduri publice și prin soluții legislative. Discuții importante între Marcel Ciolacu și reprezentanții Confederației Patronale Concordia.
Guvernul vrea o stabilitate a prețurilor în 2024. Se ia în calcul o măsură majoră pentru industria românească

Premierul Marcel Ciolacu a discutat în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia despre cum Guvernul va susține industria din România atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, citat de Economedia.

Guvernul sprijină industria românească prin direcționarea de fonduri publice și prin soluții legislative

Potrivit acestui comunicat, Executivul va avea întâlniri periodice cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia pentru a fi aduse la masa discuţiilor diverse propuneri de politici care să le facă mai productive şi să fie rezolvate obstacolele pe care le întâmpină organizaţiile sectoriale.

„Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât și proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în țară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susținere industriei românești atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative”, a declarat prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

Ai mai putea citi azi și: Sebastian Burduja s-a întâlnit cu 2 comisari UE în SUA. Ministrul român le-a cerut finanțare pentru energia nucleară și amânarea închiderii termocentralelor

Guvernul României
Guvernul României, sursa: Facebook

În consultările cu reprezentanții Concordia au fost abordate și teme legate de fiscalitate și combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale. Astfel, potrivit comunicatului, reprezentanții Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, ținând cont de rezultatele obținute în primele luni de aplicare și de propunerile venite din partea mediului de afaceri.

O altă temă importantă de discuție a avut în vedere promovarea produselor românești pe piețele internaționale prin pârghiile de care Executivul dispune în acest moment.

Stabilizarea prețurilor la unele categorii de produse a fost un alt subiect în dialogul reprezentanților Guvernului cu cei ai patronatelor. În acest sens, premierul Marcel Ciolacu a arătat deschiderea Guvernului spre consultarea mediului de afaceri pentru stabilirea unui acord de voluntariat care să aibă în vedere stabilitatea prețurilor la unele produse alimentare.

Vezi mai multe știri despre: Câți bani se vor aduna în conturile românilor după ultimele modificări de la Pilonul II? Fondurile au făcut plăți de peste 1 miliard de lei doar în 2023