- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, reacție în scandalul „Euroins”: „Trebuie să venim cu programe de susținere, acceptate și de Comisia Europeană”

17 Mar, 23:29 • Stefan Simion
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a oferit o primă reacție după dezastrul din piața RCA - insolvența Euroins. În opinia politicianului, statul trebuie să intervină.
Marcel Ciolacu, reacție în scandalul „Euroins: „Trebuie să venim cu programe de susținere, acceptate și de Comisia Europeană

Marcel Ciolacu a explicat ce trebuie să facă, de fapt, instituțiile statului.

„Am vândut toate firmele de asigurări, iar astăzi, când a doua companie intră-n insolvență, căutăm soluții și căutam în continuare vinovați.

Avem obligația, au obligația cei de la CEC, de la EximBank să creeze pârghiile de care au nevoie românii ca statul român să poată interveni eficient pentru români și pentru companiile românești. S-a terminat cu amatorismul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD promite reforme. Astfel, el a amintit că în noul program de guvernare va exista „patriotismul economic”.

„Avem obligația ca în acea perioadă nu foarte ușoară să apărăm populația și companiile românești prin programe. Am identificat deja două domenii – industria alimentară și industria materialelor de construcții – două domenii deficitare ale României. Trebuie să venim cu programe de susținere, acceptate și de CE, de dezvoltare a domeniilor esențiale ale României”, a adăugat liderul PSD.

 

Cum comentează George Simion scandalul Euroins

 

Și George Simion a comentat pe marginea subiectului Euroins.

„Nicu Marcu trebuie să dea explicații cu privire la ceea ce a spus Marcel Ciolacu, ceea ce știu tot ceea ce știu toți din instituția lor, să evite falimentul până în octombrie, când li se termină mandatele.

Tocmai de aceea, domnul Ciucă trebuie să acționeze, trebuie să ia o măsură drastică, pe care nu e pregătit să o ia: să preia activele acestui jucător de pe piața de asigurări (n.r. – Euroins), pentru a nu aștepta să intre panica în piață”, a concluzionat liderul AUR, la România TV.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult