- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu nu exclude varianta în care PSD și PNL vor merge cu candidați „în tandem” la alegerile prezidențiale din 2024. „Este un scenariu, îl vom discuta fiecare în interiorul partidului lui”

16 Mar, 09:21 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu a vorbit despre posibilitatea în care PSD și PNL vor merge cu candidați „în tandem”. Președintele partidului social afirmă că scenariul nu este exclus, dar la fel de bine, nu este deloc unul simplu.
Marcel Ciolacu nu exclude varianta în care PSD și PNL vor merge cu candidați „în tandem” la alegerile prezidențiale din 2024. „Este un scenariu, îl vom discuta fiecare în interiorul partidului lui”

Marcel Ciolacu oferă declarații inedite despre posibilitatea în care PSD și PNL vor merge cu candidați „în tandem” la alegerile prezidențiale din 2024, așa cum confirmă digi24.ro. Președintele partidului social a confirmat că scenariul nu este exclus de reprezentanți, dar la fel de bine, nu este deloc unul simplu, referindu-se la formula în care el ar fi candidat la președinție, iar Nicolae Ciucă la funcția de premier.

Marcel Ciolacu vorbește despre alegerile prezidențiale din 2024

Întrebat despre posibilitatea de a candida la președinție, în timp ce Nicolae Ciucă optează pentru funcția de premier, în cadrul alegerilor din 2024, Marcel Ciolacu susține că scenariul nu este unul exclus. Mai exact, liderul susține că PSD și PNL sunt două cele mai mari partide, astfel, posibilitatea va fi discutată în plan intern de către reprezentanți. În aceleași rânduri, Ciolacu a menționat că dacă una dintre părți nu este de acord, alegerile se vor realiza separat, iar în funcție de sectorul electoral, responsabilii vor putea decide dacă vor mai colabora după 2024.

„E un scenariu nu exclus, dar nu e un scenariu simplu. Sunt cele două mari partide, PSD e cel mai mare partid din România, e foarte puțin probabil să accepte să nu aibă candidat. În schimb, Eu ca președinte al PSD, am schimbat regulile de desemnare a candidatului și cred că este mult mai corectă abordarea pe care am propus-o.

Restul, n-am avut discuții. Nu vine PSD-ul cu aceată propunere. Este un scenariu, îl vom discuta fiecare în interiorul partidului lui. Dacă una dintre părți nu e de acord, vom merge la alegeri separat și vom vedea pe urmă, în funcție de scorul electoral, dacă putem să mai continuăm împreună și după anul 2024.

Nu se termină pământul nici la oamenii politici Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nici la PNL sau PSD, lumea e în dinamica ei. Să nu fim fataliști”, spune liderul PSD.

Marcel Ciolacu vorbește despre alegerile prezidențiale din 2024
Marcel Ciolacu vorbește despre alegerile prezidențiale din 2024

Te-ar putea interesa și: Pensiile speciale vor fi impozitate „în funcție de mărime”. Marcel Ciolacu: „Trebuie să venim cu ceva sustenabil corect și acceptat de CCR”

Ciolacu a declarat că Nicolae Ciucă „este un om de onoare”, dar mai ales, o persoană cu multe principii pe care le regăsește comune, având în vedere că prioritatea celor doi reprezentanți este chiar statul român. În același interviu, liderul PSD a fost întrebat dacă PNL o susține pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei. Ciolacu a afirmat că nu cunoaște aceste informații, dar mai ales, el își păstrează părerea publică, referindu-se la scenariul coaliției între cele două mari partide, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, colaborare pe care o vede și în 2024.

„Nu am avut aceste discuţii în coaliţie de a avea candidaţi unici la Primăria Capitalei sau oriunde. Sunt anumite proiecţii. Îmi menţin părerea publică, cea mai bună variantă în acest moment pentru România este o coaliţie între cele două mari partide, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal.

Văd această colaborare şi din anul 2024. Cum vom creiona acest lucru, cum vom duce discuţiile politice, urmează în perioada următoare. Cred că cel mai important acum este să ne ridicăm la aşteptările românului în ceea ce priveşte actul guvernamental şi ce legi scoatem în Parlament”, spune președintele PSD.

Citește și despre următorul subiect: Marcel Ciolacu: „Nu pot să accept ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale. Vom veni cu o lege care să treacă de CCR”