- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Nicolae Ciucă anunţă începutul lucrărilor de modernizare a Aeroportului Sibiu: „La sfârşitul acestui an aeroportul îşi va tripla practic capacitatea de pasageri preluaţi”

16 Feb, 15:21 • Russo George
Premierul Nicolae Ciucă efectuează joi o vizită de lucru în judeţele Sibiu şi Alba, urmând să se deplaseze la o serie de obiective şi să participe la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, prilej cu care a mers şi la Aeroportul Internaţional Sibiu.
Nicolae Ciucă anunţă începutul lucrărilor de modernizare a Aeroportului Sibiu: La sfârşitul acestui an aeroportul îşi va tripla practic capacitatea de pasageri preluaţi

Nicolae Ciucă a declarat că guvernul susţine realizarea proiectului de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internaţional din Sibiu în termenul stabilit, pentru că dezvoltarea judeţului şi a întregii regiuni este strâns legată de modernizarea infrastructurii de transport.

„Am început vizita la Sibiu cu o discuţie aplicată despre proiectul de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internaţional din acest municipiu, o investiţie de peste 270 milioane lei, susţinută prin fonduri europene şi naţionale, ajunsă, iată, în prima fază de execuţie. Aeroportul Internaţional din Sibiu se numără printre cele mai importante puncte de tranzit aerian din România, pe locul 6 în topul aeroporturilor în ceea ce priveşte traficul de pasageri în 2022, cu peste 620 de mii de pasageri preluaţi, şi în primele 8 locuri la traficul aerian de mărfuri.

La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor, aeroportul îşi va tripla practic capacitatea de pasageri preluaţi, va dispune de terminale noi, extinderea pistei, de echipamente performante pentru controlul de securitate, la standardele prezentului, inclusiv prin reconfigurarea accesului în aeroport „, a afirmat premierul, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

El a amintit că, pe lângă cofinanţarea de circa 25 milioane de lei de la bugetul de stat, Guvernul a inclus anul trecut Aeroportul din Sibiu printre beneficiarii unei scheme de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană şi destinată sprijinirii operatorilor aeroportuari afectaţi de restrângerea traficului în perioada pandemiei de COVID-19.

„În acelaşi registru, am alocat Aeroportului din Sibiu încă 1,4 milioane de lei de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022. La nivelul Guvernului, susţinem realizarea acestui proiect în termenul stabilit pentru că dezvoltarea judeţului şi a întregii regiuni este strâns legată de modernizarea infrastructurii de transport”, a evidenţiat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: În timp ce românii îndură sărăcia, Parlamentarii au găsit o nouă cale prin care sa își mărească salariile. Ce venituri lunare vor avea aceștia

Tot joi, premierul Ciucă a mers în vizită şi la fabrica Scandia Sibiu, cu o tradiţie pe piaţa alimentară românească de peste 100 de ani.

”Am vizitat Scandia Sibiu, companie românească cu o tradiţie de 100 de ani şi angajator important ce oferă peste 1.000 de locuri de muncă. Producţia de peste 40.000 de tone de alimente anual, realizată cu tehnologie şi echipamente moderne arată că producătorii români sunt în măsură să asigure produse de calitate atât pentru piaţa internă, cât şi pentru export, şi să fie parteneri ai Guvernului în efortul comun de a garanta siguranţa alimentară cetăţenilor români”, scrie premierul Ciucă pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că ”această societate este un model de business pe care Guvernul îl încurajează şi care îşi doreşte să fie replicat de mediul de afaceri”.

”Am fost impresionat de preocuparea pentru inovare şi pentru investiţiile în preluarea noilor tehnologii, ceea ce garantează calitatea produselor şi asigură un viitor de succes acestei companii româneşti. Mă bucur că Scandia Sibiu se dezvoltă de la an la an, atât prin deschiderea sau preluarea unor noi unităţi în ţară, dar şi în afara graniţelor”, spune şeful Executivului.

Nicolae Ciucă menţionează că inclusiv în ultimii ani, marcaţi de pandemia COVID şi de crizele generate de războiul din Ucraina, compania şi-a extins portofoliul, ceea ce înseamnă că accesul la programele europene şi soluţiile guvernamentale de susţinere a investitorilor produc efecte. ”Guvernul României susţine eforturile producătorilor români de a se extinde pe pieţele europene dar şi pe cele din zonele economiilor emergente. Măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie, care ajută întreaga economie, dar şi cele destinate industriei alimentare – precum fondurile puse la dispoziţie pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie, pentru retehnologizare – vin să susţină industria alimentară şi agricultura românească, domeniu cu mare potenţial pentru România”, mai afirmă Ciucă.

Citeşte şi: Ministrul Boloş, despre modificările din PNRR: „Reforma pensiilor nu este negociabilă”