- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan va avea susținere de la PNL doar dacă rezolva problema căldurii. Primarul Capitalei mai speră la încă un mandat, din 2024

02 Feb, 10:59 • Polojan Tudor
Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, are termen șase luni să rezolve problemele de termoficare. Reprezentanții liberali bucureșteni nu-l vor mai sprijini în viitoarele alegeri dacă nu îndeplinește condițiile impuse.
Nicușor Dan va avea susținere de la PNL doar dacă rezolva problema căldurii. Primarul Capitalei mai speră la încă un mandat, din 2024

Se pune presiune pe Nicușor Dan chiar din partea PNL. Reprezentanții liberali îi cer acestuia să rezolve problema căldurii și a apei calde din București, dar și rezolvarea problemelor din alte domenii, asta în cazul în care mai dorește sprijin în 2024, scrie agerpres.ro.

PNL București a transmis un comunicat prin care arată că investițiile în reparațiile sistemului de termoficare sunt în întârziere. Partidul cere începerea lucrărilor pe minimum două tronsoane în următoarele șase luni. Finanțarea se face prin Programul Operațional Infrastructură Mare, cu un cost de 1.6 miliarde de lei.

Potrivit PNL, cel puțin un tronson trebuie executat în decursul anului 2023. Liberalii vor demara, în același timp, faza de proiectare pentru cele cinci loturi, execuția lor fiind suportată de Ministerul Dezoltării.

Până la data de 31 iulie, de asemenea, lucrările pe tronsonul 1 din prelungirea Ghencea trebuie să ajungă la cel puțin 50%, inclusiv plățile, și tot până la această dată să se redeschidă circulația pe Pasajul Doamna Ghica.

Mai citește și: Bani de la Guvern pentru elevi în 2023. Care sunt condițiile. Avem lista documentelor necesare

Nicușor Dan are teme de făcut/ sursa foto: digi24.ro
Nicușor Dan are teme de făcut/ sursa foto: digi24.ro

Lista cu solicitările adresate lui Nicușor

Primarul general, Nicușor Dan, va trebui să prezinte versiunea finală a strategiei de digitalizare – cu termene clare de execuție, bugete aferente, etc. Până la 31 iulie, digitalizarea a cel puțin un serviciu public, publicarea primei variante a master-planului pe biciclete.

De asemena, datoriile curente către serviciul transport public să nu depășească contravaloarea facturilor către societate pe ultimele 2 luni. Subscrierea capitalului social la STB cu minimum 100 de milioane de lei care vor merge către planul de recondiționare a flotei de transport public.

Reorganizarea Primăriei Generale pe criterii de eficiență și performanță administrativă și punerea în dezbatere publică a proiectelor Consiliului Local, în vederea creșterii transparenței. Amenajarea tuturor parcurilorc care se află în subordinea Municipalității, în mod special Parcul Cișmigiu și Herăstrău.

Nu în cele din urmă, reprezentanţii PNL Bucureşti cer realizarea unui mecanism de planificare, transparentizare şi prioritizare a lucrărilor publice. Din acesta trebuiesă reiasă clar etape, bugete, responsabilităţi şi termene de realizare.

Te-ar mai interesa și: NU vă întoarceți la ROBOR! BNR oferă soluții pentru ratele românilor! Ce aveți de făcut

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult