- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

O nouă ședință marți, 30 ianuarie, la sediul PSD. Premierul Marcel Ciolacu i-a convocat de urgență pe liderii din teritoriu

30 Jan, 10:16 • Fundeanu Madalina
Are loc o nouă ședință marți, 30 ianuarie, la sediul PSD. Marcel Ciolacu și președinții din teritoriu se pregătesc de alegerile din acest an.
O nouă ședință marți, 30 ianuarie, la sediul PSD. Premierul Marcel Ciolacu i-a convocat de urgență pe liderii din teritoriu

Premierul Marcel Ciolacu îi bagă în ședință pe președinții din teritoriu, marți, 30 ianuarie, de la ora 10:00, pentru a-i pregăti de alegeri. Premierul le-a transmis tuturor liderilor locali că trebuie să candideze și să câștige și anul acesta, conform știripesurse.ro.

Marcel Ciolacu, în ședință cu președinții din teritoriu, pentru a-i pregăti de alegeri

Ieri, liderii Coaliției au negociat la sânge și calendarul alegerilor. Potrivit unor surse oficiale, sunt slabe șansele ca social-democrații să accepte comasarea alegerilor locale cu europarlamentare.

Marcel Ciolacu a declarat deja că „nu este nicio prioritate și vreun interes politic” în această comasare.

„Una este discuția din interiorul fiecărui partid, alta e discuția în coaliție, haideți să vedem ce își doresc românii în primul rând. Din punctul meu de vedere, pentru români nu este nicio prioritate o comasare”, a afirmat premierul recent.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, în cadrul Conferinţei Judeţene a PSD Satu Mare, că speră ca, dacă va pierde alegerile din 2024, colegii săi să nu-l excludă din PSD, așa cum au făcut cu toți foștii președinți.

Te-ar putea interesa și: O nouă ședință istorică la Guvern! Încep discuțiile oficiale privind alegerile anului 2024

Marcel Ciolacu, premierul României. Sursa: Facebook
Marcel Ciolacu, premierul României. Sursa: Facebook

Ciolacu a înțeles regulile politice. Se va retrage singur de la conducerea PSD

„Cu adevărat am promis că nu o să-mi fac un partid, după ce colegii mei o să mă excludă din partid, pentru că de obicei așa facem cu președinții partidului. Eu o să mă țin tare și îmi pun speranțele în Lucian Romașcanu că o să mă țină măcar președinte de onoare la Buzău”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit surselor.

Marcel Ciolacu le-a mai transmis liderilor PSD că, în situația în care nu va câștiga cele 4 rânduri de alegeri, va demisiona singur de la șefia partidului.

În scenariul comasării localelor cu europarlamentarele, alegerile ar putea să aibă loc pe data de 9 iunie. Acest lucru ar cauza o decalare a alegerilor locale, care ar fi trebuit să aibă loc în luna septembrie. Aproximativ 80% dintre actualii primari și președinți de Consilii Județene își vor reînnoi mandatele, ceea ce nu va genera un haos administrativ total, până când noii aleși își vor prelua mandatele.

Vezi și alte știri: ANAF se laudă cu rezultate peste așteptări la început de 2024. Fiscul și-a depășit cu 5% planul de încasări pe luna ianuarie