- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Orban are armele necesare pentru a învinge în cursa pentru funcția de președinte! Care sunt șansele să câștige alegerile din 2024 un membru al actualei coaliții de guvernare

19 Jan, 12:40 • Polojan Tudor
Fostul premier al României, Ludovic Orban, se vede deja pe scaunul de președinte. Acesta a declarat că va câștiga lejer dacă intră în turul 2 cu un candidat din partea PSD.
Orban are armele necesare pentru a învinge în cursa pentru funcția de președinte! Care sunt șansele să câștige alegerile din 2024 un membru al actualei coaliții de guvernare

Liderul Forța Dreptei este convins că va câștiga alegerile prezidențiale din 2024. Acesta spune că se așteaptă la un rezultat degajat dacă va intra în al doilea tur cu un candidat al Partidului Social Democrat, într-o intervenție la PrimaTV.

Ludovic Orban a mai specificat faptul că PSD a avut mereu ca și candidat pe liderul de partid și că Marcel Ciolacu face declarații referitoare alt candidat din partea partidului doar pentru a evita presiunile.

„PSD nu va câştiga alegerile prezidenţiale, chiar şi dacă va fi susţinut de PNL, decât într-o singură situaţie, dacă în turul doi se va confrunta cu un candidat nationalist extremist care să nu poată fi votat de electoratul decent, educat, de centru dreapta”, a declarat Orban.

Citește și: Guvernul votează o nouă Ordonanță de interes major pentru români! Amenzi record pentru apa potabilă și nerespectarea termenilor

Alegeri prezidențiale 2024/ sursa foto: evz.ro
Alegeri prezidențiale 2024/ sursa foto: evz.ro

Un singur an, 4 alegeri

Anul 2024 se anunță a fi un an cu încărcătură politică extrem de ridicată. În România vor avea loc alegeri locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale concomitent, exact ca in 2004. Indiferent de funcțiile pentru care vor candida, politicienii vor trăi un an important.

În timp ce PNL speră că il va scoate la înaintare pe Ciucă, PSD se gândește aleagă între Ciolacu și Geoană. Însă, șansele celui din urmă nu sunt foarte mari, având în vedere că nu face parte din formațiunea politică.

Pe plan local se anunță lupte grele. PNL, PSD, USR dar și AUR se pregătește intens pentru momentele de tensiune, alianțele între partide fiind aproape inexistente când vine vorba de scaunul de primar.

Vicepreședintele PNL Virgil Guran spune că există discuții „într-o oarecare măsură” în coaliția de guvernare despre posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare în 2024, având în vedere că turul de scrutin pentru aleșii locali a avut loc în septembrie 2020, decalat cu 3 luni față de termenul inițial, din cauza pandemiei.

Te-ar mai interesa: Românii nu au frică nici de incendii, nici de amenzi! 80% din proprietățile din țară nu sunt asigurate

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult