- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Petre Daea dă de pământ cu românii care cer bani de la Guvern! „Dacă ai sapa în mână, apucă-te și treci la prășit”

13 Jan, 12:05 • Bumbeneci Diana
Ministrul Agriculturii este în scandal cu fermierii din România. Petre Daea a transmis un mesaj tranșant pentru cei care solicită ajutor de la Guvern.
Petre Daea dă de pământ cu românii care cer bani de la Guvern! Dacă ai sapa în mână, apucă-te și treci la prășit

Petre Daea este implicat într-un nou scandal cu fermierii români, după ce aceștia din urmă nu au fost de acord cu aplicarea PNS-ului în agricultură. Ministrul nu a ezitat să transmită un mesaj destul de tranșant tuturor celor care îi critică deciziile.

Petre Daea atacă românii nemulțumiți de PNS

„Dacă ai sapa în mână, apucă-te și treci la prășit”, le-a transmis astăzi, în stilul caracteristic, ministrul Agriculturii, Petre Daea, fermierilor care vor să acceseze banii de la Guvern, alocaţi pentru acest an.

Petre Daea a mai transmis că nu este timp de pierdut şi că proiectele pot fi depuse chiar din aprilie. Beneficiarii trebuie să depună toate actele solicitate pentru a se putea încadra la ajutorul din partea Guvernului. În acest context, Daea îi sfătuiește pe români să nu se plângă de Planul Național Strategic, ci să îl accepte așa cum este.

Petre Daea
Petre Daea

Noi nu trebuie să discutăm Planul Național Strategic, ci să-l punem în practică, cu alte cuvinte. Dacă ai sapa în mână, apucă-te și treci la prășit, ca să ai porumb. Că, dacă cauți coada și începi s-o bați, pierzi timpul și nu e cazul.”, a spus ministrul Agriculturii, potrivit antena3.ro.

Te mai poate interesa și: România continuă să fie baza exporturilor în Europa. Țara a exportat cereale de 3,78 miliarde euro în doar 9 luni

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al României, Petre Daea, a transmis că Direcția Operațiuni de Plată a Băncii Naționale Române a confirmat alimentarea contului MADR cu suma de peste un miliard de euro de la Comisia Europeană. Cu toate acestea, Daea susține că sunt prea mulți români care cer ajutor de la Guvern.

De altfel, Petre Daea a mai explicat în mesajul său că ”atragerea fondurilor europene pentru agricultură constituie o prioritate în activitatea Ministerului Agriculturii”.

Primii bani de la UE în anul 2023 pentru agricultori!

Banca Națională a României, Direcția Operațiuni de Plată, prin adresa nr. VII/17/04.01.2023 confirmă alimentarea contului MADR cu suma de 1.033.896.609 euro de la Comisia Europeană.

Iată primii bani care au intrat în bugetul țării de la Uniunea Europeană!

Acordarea la timp a subvențiilor și atragerea fondurilor europene pentru agricultură constituie o prioritate în activitatea Ministerului Agriculturii.

Prin muncă și seriozitate, se pot îndeplini obiectivele pe care ni le-am propus!”, a susținut Daea pe Facebook.

Ai mai putea citi și: APIA 2023. Calendarul depunerii cererilor și perioada în care românii vor primi banii de la Ministerul Agriculturii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult