- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

„Planul pentru București” al lui Burduja. Mișcare politică importantă în plin an electoral: liberalul a mai lansat o carte! 

15 Mar, 13:13 • Fundeanu Madalina
Noua carte a lui Sebastian Burduja: „Planul pentru București”. Liberalul explică că a scris această carte din dorința de a duce Capitala la următorul nivel și de a ajuta bucureștenii să redescopere bucuria de a trăi aici.
„Planul pentru București” al lui Burduja. Mișcare politică importantă în plin an electoral: liberalul a mai lansat o carte! 

Sebastian Burduja a pus la cale o mișcare politică importantă în plin an electoral. Liberalul a anunțat pe pagina sa de Facebook lansarea noii sale cărți, denumită „Planul pentru București”, în care vorbește despre experiența sa, viziuni și cetățeni.

„Astăzi, când toată lumea vorbește despre alegeri și politicieni, eu aleg să vorbesc despre viziune și cetățeni. Despre Planul meu pentru București”, a anunțat el pe Facebook.

Noua carte a lui Sebastian Burduja: „Planul pentru București”

Ministrul explică că a scris această carte din dorința de a duce Capitala la următorul nivel, de a ajuta bucureștenii să redescopere bucuria de a trăi aici, pentru că orașul și, implicit, oamenii merită mai mult.

„Bucureștenii, înainte de a fi de dreapta, de stânga sau de centru, sunt cetățeni care au dreptul de a trăi decent în Capitala țării lor.

Am scris această carte pentru că am un vis: să ridicăm Capitala României mai sus decât a fost vreodată și să redescoperim plăcerea de a trăi aici, bucuria de a ne crește copiii aici și liniștea de a îmbătrâni aici. Este o carte pe înțelesul tuturor despre viziunea mea pentru București: ce trebuie să facem de acum înainte, privind spre viitor.”, a mai spus acesta.

Citește și: Anunț important pentru toți românii! Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, face schimbări radicale la plafonarea facturilor

Noua carte a lui Sebastian Burduja: Planul pentru București
Noua carte a lui Sebastian Burduja: Planul pentru București

Încă de anul trecut, Sebastian Burduja a început să pună bazele acestei noi cărți, din perspectiva de expert în dezvoltare regională și urbană la Banca Mondială în SUA, oferind lecții din administrația centrală și exemple de bune practici din marile orașe ale lumii.

„M-am apucat să o scriu anul trecut, punând pe hârtie parte din experiența mea ca expert în dezvoltare regională și urbană la Banca Mondială în SUA, precum și lecții din administrația centrală, de la cele două ministere pe care le-am condus: cercetare, inovare și digitalizare, respectiv energie. Veți regăsi și anecdote, și exemple de bune practici din marile orașe ale lumii.

Îmi doresc ca această carte să fie prilejul de a porni o conversație despre viitorul Bucureștiului și despre Bucureștiul Viitorului. Sunt convins că cei care țin la acest loc se vor implica nu doar cu vorba, cât mai ales cu fapta.

Pentru că politica este despre cetățeni, nu despre politicieni. Așa cum bătălia pentru București nu este despre un candidat sau altul, ci despre viziunea pe care o putem contura pentru acest oraș și oamenii lui.”, scrie Sebastian Burduja în postare.

Sebastian Burduja mărturisește că are mari speranțe că va putea să aducă o schimbare în bine asupra Bucureștiului.

„Iubesc Bucureștiul și sunt convins că nu sunt singurul. Și că împreună putem să-l schimbăm în bine, cu forța unei noi generații, conectată la pulsul lumii. Temelia pentru Bucureștiul Viitorului este acest Plan.”, a conchis el.

Nu este prima dată când Sebastian Burduja lansează o carte. „Planul pentru România” și „Între speranță și deziluzie” sunt alte titluri ale acestuia. De asemenea, a mai publicat articole în jurnale de specialitate din Statele Unite, punând accent pe tema democrației din România și necesitatea consolidării ei.

Vezi și: Sebastian Burduja dă de pământ cu politicienii implicați greșit în campania 2024. „Unii atacă, alţii fac show, alţii s-au transformat în sociologi”