- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine sunt bugetarii care vor avea salariul majorat cu 50%? Vești uriașe de la Guvern!

19 Dec, 23:02 • Cornel Ghimeșan
Care este categoria de bugetari care se va bucura de un salariu mai cu 50% mai mare? Guvernul a aprobat o hotărâre care majorează salariul pentru personalul care gestionează programele operaţionale aferente perioadei de programare 2021 - 2027, cât şi PNRR.
Cine sunt bugetarii care vor avea salariul majorat cu 50%? Vești uriașe de la Guvern!

Guvernul a aprobat luni o hotărâre privind majorarea salarială pentru personalul care gestionează programele operaţionale aferente perioadei de programare 2021 – 2027, cât şi PNRR.

Vești bune pentru bugetari! Personalul care gestionează programele operaţionale aferente perioadei de programare 2021 – 2027, cât şi PNRR vor beneficia de o majorare salarială de 50%. Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede modificarea majorării salariale de la 35% la 50% pentru această categorie de bugetari.

Alte articole: Vești bune pentru români! 2,4 milioane de cetățeni au primit azi 250 de lei voucherele programului „Sprijin pentru România”

Astfel, actul normativ adoptat de Guvern corelează prevederile legale care reglementează cadrul instituţional şi financiar general aplicabil fondurilor europene prin:

„introducerea noilor programe operaţionale 2021 – 2027; completarea structurilor, autorităţilor şi instituţiilor publice în care este încadrat personalul care îndeplineşte atribuţii privind gestionarea asistenţei financiare nerambursabile europene, prevăzute de regulamentele europene şi memorandumurile de finanţare aplicabile sau aferente elaborării, gestionării, negocierii şi implementării PNRR; modificarea majorării salariale de la 35% la 50% până la prima evaluare a activităţii/performanţelor profesionale individuale”.

Cine sunt bugetarii care vor avea salariul majorat cu 50%? Vești uriașe de la Guvern!
Cine sunt bugetarii care vor avea salariul majorat cu 50%? Vești uriașe de la Guvern!

Această majorare se acordă numai pe perioada cât persoana îşi desfăşoară activitatea în condiţiile OUG nr. 152/2022 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Această măsură este necesară pentru stimularea personalului care gestionează programele operaţionale aferente perioadei de programare 2021 – 2027, cât şi PNRR, în vederea realizării investiţiilor cuprinse în PNRR şi pentru a asigura un aparat de lucru suficient de adecvat care să asigure îndeplinirea celor 507 jaloane până la data de 31 august 2026”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Bugetarii vor avea salarii mai mari în 2023

Salariile personalului din sectorul bugetar vor fi majorate cu 10 % începând cu ianuarie 2023, comparativ cu nivelul lunii decembrie 2022, prevede un act normativ aprobat joi de Guvernul României. Potrivit acestuia, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora vor fi menţinute la nivelul de la finalul acestui an.

Guvernul a aprobat, joi, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a anunţat ministrul de Finanţe, Adrian Câciu.

Citește și: Săptămână de vis pentru fermieri! Petre Daea: „Dragi fermieri, toţi veţi avea bani în cont! Am lucrat şi sâmbăta şi duminica, am lucrat şi noaptea ca toate formele de sprijin să fie încheiate!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult