- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

PSD promite că salariul minim european va fi adoptat de România până la sfârșitul anului. La cât vor ajunge veniturile românilor plătiți astfel în iulie

02 Apr, 17:16 • Adrian Popovici
Salariul minim european ar putea fi implementat în România până la finalul anului, promite PSD. Formațiunea a anunțat deja că se lucrează la cadrul legislativ necesar unei astfel de decizii.
PSD promite că salariul minim european va fi adoptat de România până la sfârșitul anului. La cât vor ajunge veniturile românilor plătiți astfel în iulie

PSD a declarat că își propune ca un obiectiv politic major implementarea legislației europene legată de salariul minim european în România până la sfârșitul anului 2024. Conducerea social-democrată a transmis acest lucru într-un comunicat de presă, menționând că propunerea va fi elaborată în colaborare cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, transmite News.ro.

Conform comunicatului de presă, PSD vrea să implementeze până la sfârșitul anului salariul minim european în România. În acest sens, specialiștii partidului ar început elaborarea unei propuneri de reglementare pentru transpunerea în legislația națională a Directivei europene privind salariile minime în Uniunea Europeană.

Te-ar putea interesa și: Marius Budăi anunță când ar urma să fie implementat salariul minim european în România. „Să nu câștige nimeni sub 500 de euro net”

Salariul minim european. Foto arhivă
Salariul minim european. Foto arhivă

Ce venituri ar putea avea românii după ce se va implementa salariul minim european?

PSD susține necesitatea implementării unui mecanism automat pentru majorarea anuală a salariului minim în România, astfel încât să asigure o creștere predictibilă și consistentă a nivelului de trai și a puterii de cumpărare pentru toți salariații.

Partidul consideră că implementarea salariului minim la 3.700 de lei, programată pentru 1 iulie 2024, este un pas în direcția introducerii acestui mecanism automat, în conformitate cu salariul minim european. De asemenea, PSD subliniază importanța ca orice îmbunătățire a situației economice să se reflecte și în veniturile salariale ale cetățenilor.

Introducerea salariului minim european este văzută ca un beneficiu deosebit de semnificativ, în special pentru salariații din sectorul privat, unde majoritatea angajaților sunt remunerați la nivelul minim.

„PSD consideră că trebuie definit un mecanism automat pentru majorarea anuală a salariului minim din România, într-o manieră predictibilă, care să garanteze creșterea nivelului de trai și a puterii de cumpărare pentru toți salariații din România.

Creșterea salariului minim la 3.700 de lei, anunțată de premierul Marcel Ciolacu pentru data de 1 iulie 2024, va ridica veniturile salariale la nivelul corespunzător pentru introducerea mecanismului de majorare automată a salariilor, conform prevederilor din Directiva europeană. PSD consideră că orice efect pozitiv din economie trebuie să se reflecte și în veniturile salariale ale cetățenilor.

Introducerea salariului minim european va constitui un beneficiu important în special pentru salariații din sectorul privat, unde există cel mai mare număr de angajați încadrați cu acest nivel minim de salarizare”, transmite PSD în ceea ce privește salariul minim european.

Citește și: România, obligată de UE să introducă salariul minim european. Câţi bani ar trebui să primească românii pe lună