- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Reuniune importată a coaliției luni, 11 martie. Ce decizii vor lua PSD și PNL

10 Mar, 20:53 • Fundeanu Madalina
Reuniune a coaliției luni, 11 martie. Iată ce subiecte vor fi discutate.
Reuniune importată a coaliției luni, 11 martie. Ce decizii vor lua PSD și PNL

Membrii coaliției se reunesc luni, 11 martie, pentru a discuta despre lista comună la europarlamentare și candidații la Primăria Capitalei și primăriile de sector, așteaptându-se rezultatele sondajelor interne comandate de ambele formațiuni, conform informațiilor prezentate de News.ro.

Reuniune a coaliției luni, 11 martie. Ce subiecte vor fi discutate în noua ședință

Inițial, duminică a fost programată o nouă discuție, însă liderii celor două partide au decis să nu se mai vadă. O decizie finală este așteptată abia după ce partidele își validează candidații în forurile de conducere.

PSD și PNL trebuie să se decidă cine vor fi candidații comuni ai alianței la alegerile europarlamentare. În plus, cele două partide trebuie să decidă candidatul comun pentru Primăria Capitalei, unde se dorește alegerea unei femei independente, potrivit sursei citate anterior.

Ai mai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu, noi dezvăluiri privind candidatura sa la prezidențiale! Ce decizie a luat premierul României

reuniune a coaliției
reuniune a coaliției

Ședința coaliției de duminică nu a mai avut loc, căci partidele au așteptat rezultatele sondajelor interne comandate.

PNL îl susține pentru Primăria Capitalei pe Sebastian Burduja, care și-a început deja campania informală împotriva primarului actual Nicușor Dan, dar este luat în calcul și fostul fotbalist Ionuț Lupescu, potrivit anunțului pe care l-a făcut liderul PNL Nicolae Ciucă, acesta fiind testat în sondajele interne ale liberalilor.

În ceea ce privește decizia PSD, fostul primar Gabriela Firea a anunțat deja că se bucură de susținerea organizației București pentru canidatura la Primăria Generală a Capitalei, precum și de susținerea organizației de femei a PSD București.

PNL și PSD au analizat, în decursul zilei de vineri, în coaliție, candidații la alegerile europarlamentare și locale. Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, are mari șanse să deschidă lista celor două partide la europarlamentare.

Printre cei care ar urma să fie pe lista comună se află nume precum Mihai Tudose, Claudiu Manda, Victor Negrescu, din partea PSD, și Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Dan Motreanu, din partea PNL.

Vezi mai multe știri: Românii care pot primi mai multe pensii. Ce pași trebuie să faci pentru a primi, la bătrânețe, bani din România și altă țară din UE