- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Ședință decisivă azi, 8 martie, la Guvern. Executivul aprobă data și orele alegerilor

08 Mar, 15:11 • Fundeanu Madalina
O nouă ședință de Guvern dedicată comasării alegerilor. Executivul va discuta și aproba OUG care fixează pe data de 9 iunie ziua desfășurării alegerilor europarlamentare și a alegerilor locale, dar și orele de votare.
Ședință decisivă azi, 8 martie, la Guvern. Executivul aprobă data și orele alegerilor

Guvernul se va întruni vineri după-amiază într-o ședință specială dedicată comasării alegerilor, au declarat surse politice pentru Știripesurse.ro, reuniune care va avea loc după ce liderii coaliției au avut în prima parte a zilei o ședință de coaliție.

O nouă ședință de Guvern dedicată comasării alegerilor

În ședința care va avea loc la ora 17.00, Executivul va discuta și aproba Ordonanța de Urgență care fixează pe data de 9 iunie ziua desfășurării alegerilor europarlamentare și a alegerilor locale, împreună cu orele de votare.

Conform surselor citate, OUG a primit toate avizele necesare și este gata să intre în ședința de Guvern.

De asemenea, OUG pe care Guvernul o va adopta va conține prevederi legate de posibilitatea aleșilor locali de a-și depune candidatura pe listele altui partid fără să-și piardă mandatul.

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare este privită de către președinta Parlamentului European ca o oportunitate pentru politicienii care vor să ajungă la Bruxelles. Roberta Metsola spune – în exclusivitate pentru Europa FM – că politicienii europeni au ocazia să explice alegătorilor cum a ajutat Europa la dezvoltarea comunităților locale.

Citește și: Ministrul Mediului lansează programul dedicat instalării panourilor fotovoltaice pentru biserici și instituții sociale. Sunt în joc 250 milioane de lei

Guvernul României
Guvernul României

Roberta Metsola, despre importanța alegerilor

În cadrul unei întâlniri cu tinerii români, Roberta Metsola a vorbit despre importanța exercitării votului. Aceasta a atras atenția că implicarea online nu este suficientă iar lipsa de la vot înseamnă că altcineva va vota și va lua decizii pentru ei.

„Noi spunem că toți politicienii sunt aleși locali, și așa este. Asta înseamnă că Europa nu este departe ci că noi, cei aleși la nivelul Uniunii Europene, trebuie să ne comportăm la fel ca politicienii locali. Văd asta ca un avantaj.

La fel este și în țara mea, avem alegerile locale odată cu cele europarlamentare. Vom sta alături de candidații locali și putem arăta soluțiile Europei pentru comunități.

Vedem cum sunt cheltuiți banii europeni, îi poți simți, pipăi, vedea. Uitați-vă la lucrările de renovare, uitați-vă cum ajutăm comunitățile, fermierii, tinerii care au acces la fonduri europene. Toate acestea merg mână în mână.

De aceea nu fac vreo deosebire între un proces electoral și altul. Spun doar: luptați-vă pentru ceea ce vreți să vedeți. Iar apoi puteți alege pe cine să trageți la răspundere pentru deciziile luate pentru dumneavoastră la nivel local, național și european”, a spus Roberta Metsola – președinta Parlamentului European, potrivit Europa FM.

Vezi și: Descoperă cine sunt românii care riscă să primească pensii mai mici dacă se retrag din muncă după 1 septembrie 2024