- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Surse: premierul Ciucă este gata să își dea demisia. Cine îi va lua locul în 2023?

16 Dec, 11:31 • Bumbeneci Diana
Surse din coaliția de guvernare susțin că premierul Nicolae Ciucă este gata să își dea demisia. Acesta va fi înlocuit de un social-democrat.
Surse: premierul Ciucă este gata să își dea demisia. Cine îi va lua locul în 2023?

Urmează schimbări majore pe scena politică din România. În cadrul coaliției de guvernare se pregătesc pașii necesari pentru rotativa premierilor. Surse guvernamentale au explicat pentru Știripesurse care va fi procedura de ”predare-primire”.

Nicolae Ciucă își va da demisia

Potrivit informațiilor primite de sursa citată, Nicolae Ciucă își va da demisia, iar Marcel Ciolacu va fi desemnat de către PSD pentru funcția de premier. Noul premier va fi învetit în Parlament, acolo unde ar trebui să treacă fără prea multe voturi împotrivă, deoarece aceasta a fost înțelegerea în momentul în care a fost stabilită coaliția de guvernare.

După demisie, Nicolae Ciucă va fi înlocuit de Marcel Ciolacu
După demisie, Nicolae Ciucă va fi înlocuit de Marcel Ciolacu

Anul viitor veți fi cu Marcel Ciolacu. Eu voi demisiona”, ar fi transmis Nicolae Ciucă.

Zilele acestea se poartă discuții intense în coaliție și s-ar putea renunța la schimbul de ministere. Această strategie ar putea fi aplicată pentru a nu genera instabilitate, mai susține sursa citată anterior.

De altfel, se pare că atât liberalii, cât și social-democrații sunt mulțumiți de miniștrii actuali, iar o eventuală schimbare ar putea însemna tensiuni în interiorul coaliției, ceea ce nimeni nu își dorește, având în vedere că doar 2023 mai este la mijloc până la cele mai importante alegeri pentru România.

Ca urmare a rotativei, Nicolae Ciucă va prelua funcția de președinte al Senatului, asigurată interimar în prezent de către Alina Gorghiu. De altfel, un social-democrat va prelua șefia Camerei Deputaților, în locul lui Marcel Ciolacu.

La nivel guvernamental, am putea avea totuși parte de unele schimbări. Cu premier PSD, cei de la PNL și UDMR vor cere compesații, asta pentru că social-democații vor deține și SGG-ul, dar și Finanțele sau Transporturile. Negocierile nu au fost finalizate, iar în momentul în care vor exista informații sigure, acestea vor fi prezentate românilor oficial.

Ai mai putea citi: Raiffeisen Bank lovește în salariile românilor, chiar înainte de sărbători! Mesajul companiei austriece, după ce românii nu și-au primit salariile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult