- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Va fi schimbat Vasile Dîncu de la șefia Ministerului Apărării? „Atunci când partidul care te-a propus vrea să te retragă, este normal să pleci”

08 Oct, 17:22 • Bumbeneci Diana
Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a vorbit despre cum se înțelege cu premierul Ciucă, dar și dacă ceilalți politicieni din Guvern vor să îl schimbe. Acesta este gata să plece, oricând va fi nevoie.
Va fi schimbat Vasile Dîncu de la șefia Ministerului Apărării? „Atunci când partidul care te-a propus vrea să te retragă, este normal să pleci”

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a ieșit public cu noi declarații legate de un subiect mai vechi, dezbătut pe scena politică. Vasile Dîncu a transmis că nu se așteaptă să fie schimbat din funcție, dar, dacă acest lucru se va întâmpla nu ar fi o tragedie.

Vasile Dîncu nu crede că va fi schimbat de la Ministerul Apărării

„Nu mă aștept să fiu schimbat, dar pentru mine nu este o tragedie. Eu știu că în politică suntem vremelnici și eu știu că niciun mandat ministerial (…) nu este unul pentru vecie și că atunci când partidul care te-a propus vrea să te retragă, este normal să pleci. Nu este nicio problemă asta, atâta timp cât ești mandatat să te duci acolo îți faci datoria”, a spus Vasile Dîncu, sâmbătă, la Prima TV, conform Agerpres.

Mai mult, tot în declarațiile sale, ministrul Vasile Dîncu a mai explicat că nu a primit niciodată reproșuri din partea premierului Nicolae Ciucă. Vasile Dîncu ține cont de sfaturile actualului premier, în condițiile în care Ciucă are întreaga viață în cariera militară și a renunțat la uniformă pentru a fi Ministru al Apărării, chiar înaintea lui Dîncu.

Alte articole de interes: Armata Română ar putea semna un acord de cooperare cu armata din Coreea de Sud. MApN a făcut anunțul

Vasile Dîncu
Vasile Dîncu

„Am colaborat și colaborez foarte bine cu premierul Nicolae Ciucă. Din perspectiva politicii de apărare, este un sprijin pentru mine și am colaborat foarte bine, așa cum și domnia sa a spus, rezultatele noastre la Madrid (summitul NATO de la Madrid din iunie 2022, n.r.) au fost foarte bune. Deci, nu am avut niciun fel de dezbatere critică sau vreun reproș din partea premierului”, a afirmat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a menționat că are o relație foarte bună cu președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a căutat ca pe toată perioada în care va fi la cârma Ministerului Apărării să aibă cât mai mult o relație strânsă cu ceilalți membri ai Guvernului.

„Chiar pot să spun că sunt prieten cu Marcel Ciolacu. Lucrăm împreună de câțiva ani deja și avem o comunicare excelentă și o chimie foarte bună”, a adăugat Vasile Dîncu.

Discuțiile pe acest subiect au pornit încă din luna august, moment în care la nivel politic se credea că anumiți reprezentanți PSD au în plan să-l remanieze pe Vasile Dâncu din funcția de ministru al Apărării, cu condiția ca liberalii să renunțe la ministrul Economiei, Virgil Popescu. Aceste informații nu au fost însă confirmate oficial.

Mai poți citi: Armata Română recrutează soldați și gradați profesioniști și în 2022. Ce salariu are un recrut și care sunt condițiile pentru a deveni militar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult