- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Vasile Dîncu, adevăratul motiv al demisiei din funcția de ministru al Apărării: „Am simţit că mi se blochează proiecte, am şi înţeles de unde vin presiunile”

20 Dec, 22:35 • Claudia Simion
Vasile Dîncu a vorbit despre motivele care au stat în spatele deciziei de a demisiona din funcția de ministru al Apărării.
Vasile Dîncu, adevăratul motiv al demisiei din funcția de ministru al Apărării: Am simţit că mi se blochează proiecte, am şi înţeles de unde vin presiunile

Vasile Dîncu, întrebat dacă s-a retras din funcția de ministru al Apărării pentru că au existat presiuni, a explicat că a simțit că i se blochează anumite proiecte și că nu își putea continua activitatea așa cum și-o planificase.

”Aveam foarte multe proiecte şi am simţit că mi se blochează câteva proiecte am şi înţeles de unde vin presiunile şi în momentul acela am zis că nu vreau să suporte alţii poate inabilitatea mea de comunicare cu preşedintele României”, a declarat fostul ministru al Apărării.

Citește și 2.833 de primării primesc bani de la Guvern. Iată lista completă

Vasile Dîncu a lăsat să se înțeleagă și faptul că nu a avut deloc o comunicare eficientă cu președintele Iohannis.

”Nu se comunică cu preşedintele foarte mult, sunt comunicări instituţionale, de cele mai multe ori prin scrisori. Am vorbit de câteva ori, am fost şi la CSAT. (..) Multă lumea mi-a sugerat să mă duc să vorbesc cu preşedintele. Să mă duc, că ceva, există o chestiune care ne încurcă. Ce să vorbesc? Mi-a reproşat că nu citesc revista presei, m-am retras şi citesc revista presei”, a mai explicat el.

Întrebat de unde a plecat ruptura, Vasile Dîncu a mai spus că ”chiar dacă a înţeles, nu vreau să spună public, pentru că ţine de statutul ministrului Apărării”.

Cum și-a motivat Vasile Dîncu demisia din Guvern la acea vreme

Reamintim că Vasile Dîncu a demisionat, la sfârșitul lunii octombrie 2022, din funcția de ministru al Apărării, după ce a fost criticat atât de premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu, cât și de președintele Klaus Iohannis. El l-a criticat, la rândul său, în anunțul privind demisia, șeful statului.

Citește și Demisia zilei! Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a demisionat pe fondul „imposibilitații colaborării cu Klaus Iohannis”

În postarea în care și-a anunțat demisia la acea vreme, Vasile Dîncu a motivat gestul „prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei.”

„Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, a scris Vasile Dîncu.