- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Violeta Alexandru spune adevărul despre majorarea pensiilor din 2023. Fostul ministru al Muncii face lumină în această privință

02 Nov, 21:22 • Bocioacă Bianca
Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că veștile în privința creșterii pensiilor nu sunt deloc bune. Deputatul afirmă că social-democrații nu doresc această majorare.
Violeta Alexandru spune adevărul despre majorarea pensiilor din 2023. Fostul ministru al Muncii face lumină în această privință

Violeta Alexandru, deputat al Forței Dreapta și fost ministru al Muncii, a vorbit despre majorarea pensiilor în România. Ea a mărturisit că pensiile vor crește, începând cu 2023, cu 11%. Fostul ministru spune că PSD nu vrea să majoreze pensiile cu un procent atât de mare.

Marcel Ciolacu a declarat că pensiile urmează să fie majorate cu 40%, dar Violeta Alexandru a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că liderul PSD a făcut o afirmație care nu poate fi credibilă.

Citește și: Guvernul nu poate mări pensiile cu 25%. Ionuț Stroe: „Ne trebuie acest reper ca să nu vindem iluzii oamenilor

Violeta Alexandru, despre declarațiile lui Marcel Ciolacu

„Mi se pare incredibil tupeul lui Marcel Ciolacu, cel care spunea că trebuie să crească pensiile cu 40% imediat, imediat cum vine PSD la guvernare- și care PSD văd acum că își face un calcul, ia în considerare și procentul de 14% pe care Guvernul l-a făcut în 2020, sub conducerea lui Ludovic Orban, le ia și pe acelea în considerare și le pune tot în contul PSD, povestește cum ar mai fi de crescut cu 10%-11%”

, citează romaniatv.net.

Violeta Alexandru e de părere că social-democrații nu vor majora pensiile cu un procent de peste 10%-11%, deorece PSD nu vrea ca pensiile să fie mărite cu mult în timp ce la guvernare se află un membru din partea PNL. Conform deputatei, PSD dorește să amâne majorarea pensiilor până în anul 2024.

Fostul ministru a acuzat partidul social-democrat de cinism și consideră că aceștia ignoră nevoile bătrânilor și faptul că aceștia se află în pragul disperării de mai bine de un an.

„Ăsta este PSD, ăsta este PSD, un munte de cinism și de ipocrizie. Niciodată nu le-a păsat de pensionari. Ținta lor este exclusiv o creștere care nici măcar nu e corectă pentru cei care au muncit toată viața”, a declarat Violeta Alexandru.

Potrivit fostului ministru, pensiile ar trebui să fie majorate cu un procent de 18%-19%, potrivit substantial.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, noi declarații despre veniturile pensionarilor