- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Proiecte de retail anuntate pe banda rulanta: Dupa mall-ul de la Brasov, unul in Bucuresti, de 80 mil. euro

08 Feb, 13:40 • cristina.mihai
Grupul Avrig 35 si Cascade Group au anuntat ca in vara acestui an intentioneaza sa demareze constructia proiectului de retail Pallady Shopping Center din estul Capitalei, in valoare de peste 80 mil. euro.
Proiecte de retail anuntate pe banda rulanta: Dupa mall-ul de la Brasov, unul in Bucuresti, de 80 mil. euro

Anuntul vine dupa ce recent si dezvoltatorul imobiliar Centerra a anuntat ca la mijlocul acestui an va demara prima faza a proiectului de retail de pe fosta platforma Tractorul din Brasov, o investitie de circa 40 mil. euro.

Ce anume i-a determinat pe investitori sa gaseasca oportuna demararea acestor investitii in 2010, chiar daca nu au finantare bancara? Dorinta de extindere a Auchan si a altor branduri controlate de grupul francez, cum ar fi magazinul de articole sportive Decathlon sau cel de fashion Kiabi.

Alexander Hergan, directorul Avrig 35, a spus ca Pallady Shopping Center, ca toate investitiile grupului, va demara ca urmare a cererii. Astfel, Hergan sustine ca toata suprafata de retail, mai putin cei 20.000 mp ai galeriei comerciale, este inchiriata in totalitate. Astfel, circa 80.000 de mp de suprafata de retail impartita in 4 big-boxuri (magazine mari, de sine statatoare) este deja inchiriata.

Auchan este in acest moment doar chirias in proiectul Avrig si Cascade Group, dar se poarta negocieri privind o posibila achizitie a spatiului. Auchan a achizitionat spatiul de retail in care va functiona hypermarket-ul din proiectul Coresi de pe platforma Tractorul.

Cererea pentru operarea de big-boxuri este foarte mare, sustine Hergan. El spune ca daca ar mai fi avut 5-7 hectare de teren cu expunere stradala care sa permita constructia acestor spatii, si acestea ar fi fost inchiriate.

Finantarea proiectului se va face din fonduri proprii, dar dezvoltatorul poarte negocieri si cu cateva fonduri de investitii din afara Europei, pentru posibilitatea unui forward-purchase (obligatie contractuala prin care proiectul este achizitionat la finalizare).

Proiectul este localizat in sectorul 3, cel mai populat al capitalei, pe Bulevardul Theodor Pallady. Principalele ancore sunt Auchan, care construieste aici cel mai mare hipermarket din estul Europei, cu o suprafata totala de 30.000 mp si de Decathlon, cu un magazin de 7.000 mp.

Pe langa acestea, proiectul mai contine un magazin de bricolaj (de 15.000 mp), unul de mobila si decoratiuni (25.000 mp), precum si o galerie comerciala cu peste 110 magazine ce insumeaza 20.000 mp. Astfel, suprafata comerciala totalizeaza peste 100.000 mp, iar constructia va incepe in curand, urmand ca primele magazine sa fie deschise in al 2-lea semestru 2012.

Intregul proiect se intinde pe 10 hectare si beneficiaza de 800 metri expunere stradala, ceea ce ii confera o foarte buna vizibilitate. Complexul comercial dispune, de asemenea, de 3.000 de locuri de parcare, amplasate atat subteran cat si suprateran, pentru un acces cat mai usor cu masina.

Printre cei mai cunoscuti posibili chiriasi ai Pallady Shopping Center se numara Deichmann, Burger King, KFC, McDonald’s, Takko, New Yorker, Sprider, Cache Cache, Pet Center, Tina R, Jysk, Starbucks, Marks and Spencer, Forever 18 si Diverta.

In curand vor fi facute publice si numele magazinului de bricolaj si al celui de mobila,care, impreuna cu ancorele deja anuntate, vor face din Pallady Shopping Center unul dintre cele mai importante parcuri de retail din Romania. Traficul estimat este de 9 milioane de vizitatori pe an.

Avrig 35 este dezvoltatorul Charles de Gaulle Plazaa. Compania a inceput constructia unui proiect de doua cladiri de birouri, denumit Avrig 7 Business Center, ce totalizeaza 30.000 mp, situat in zona Obor. Totodata, Avrig 35 este in curs de finalizare a unui ansamblu de magazine stand alone in cadrul Iris Shopping Center Titan, printre care se afla Kiabi, Norauto, World Class si Go Sport, prevazute a fi deschise incepand din luna februarie 2010.