- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

4 locuri din România desprinse din basme unde se poate ajunge cu trenul. Costuri reduse pentru cei care își doresc să viziteze țara

14 Jan, 09:13 • Fundeanu Madalina
Trenul este modalitatea perfectă de a călători fără a cheltui o sumă exorbitantă de bani. Iată care sunt 4 locuri de vis din România, la care poți ajunge foarte ușor cu trenul!
4 locuri din România desprinse din basme unde se poate ajunge cu trenul. Costuri reduse pentru cei care își doresc să viziteze țara

Pentru românii ce își doresc să viziteze cele mai frumoase locuri din țară fără a plăti sume exorbitante de bani, acest lucru este posibil. În aceste locuri parcă desprinse din povești se poate ajunge cu trenul, ceea ce reduce costurile pentru cei ce vor să vadă ce pune la dispoziție frumoasa lor țară, scrie Kanal D.

4 locuri de vis din România, la care poți ajunge cu trenul

Românilor le este mult mai comod să se deplaseze cu ajutorul autovehiculelor, însă se poate merge cu trenul dacă vor ca bugetul pe care îl au să nu fie foarte afectat. Este ocazia perfectă pentru a putea descoperi peisaje pe care nu le-am admira din confortul propriei mașini. Există nenumărate locuri de vis în care puteți să ajungeți cu trenul, locații în care să vă bucurați de peisaje de neuitat, aer curat și experiențe unice.

1. Valea Prahovei

Valea Prahovei este o zonă apreciată de turiști. Vă puteți bucura de această destinație după doar aproximativ o oră și jumătate de mers cu trenul, ore în care vă puteți delecta cu peisajele superbe puse la dispoziție de către Munții Bucegi. Puteți alege astfel să faceți o oprire la Sinaia, unde puteți vizita Castelul Peleș sau Castelul Pelișor.

După această vizită vă puteți aventura într-o drumeție pe Poteca Regală până la Stâncile Franz Joseph, urmând să mai mergeți până la Stâna Regală. Dacă vreți să continuați această drumeție superbă pentru a ajunge la o panoramă incredibilă, atunci puteți alege să mergeți până la Cota 1400 sau Cota 2000.

Castelul Cantacuzino este un loc perfect care poate să fie vizitat și admirat în Bușteni, până unde faceți aproximativ două ore de mers cu trenul, zonă în care puteți să vizitați și Mănăstirea Caraiman. Pasionații de drumeții pot să înceapă o călătorie de o oră până la Crucea de pe Caraiman sau chiar până la Cascada Urlătoarea.

Citește și: Noul terminal de la Aeroportul Craiova ar putea fi gata în acest an. În ce stadiu se află investiția de aproape 100 de milioane de €

călătorie cu trenul
călătorie cu trenul

2. Brașov

Orașul Brașov atrage milioane de turiști an de an, fiind astfel considerat de mulți români unul dintre cele mai frumoase orașe din țara noastră, la care se poate ajunge cu trenul, în doar trei ore. În Brașov este imposibil să te plictisești, având la dispoziție nenumărate atracții turistice impresionante, precum Biserica Neagră, Muzeul Județean de Istorie sau strada Sforii, aflate chiar în centrul orașului.

În cazul în care vreți să descoperiți și atracțiile turistice aflate în jurul centrului orașului Brașov, atunci puteți descoperi povestea incredibilă a Bastioanelor și Turnurilor de apărare din jurul orașului, unde descoperim mai multe informații despre țara noastră, dar unde putem aprecia și priveliștea incredibilă a Brașovului.

3. Târgoviște

Orașul Târgoviște este destul de aproape de București, fiind astfel o călătorie destul de scurtă cu trenul, însă astfel veți avea suficient timp pentru a explora orașul și pentru a vă bucura de fiecare obiectiv turistic. Principala atracție turistică cu care se poate lăuda fosta capitală a Țării Românești este Curtea Domnească, unde vom putea descoperi și Turnul Chindiei, în care putem să urcăm pentru a primi orașul de la înălțime.

Târgoviște pune la dispoziție și o mulțime de muzee, perfecte pentru românii ce vor să descopere mai multe informații despre țara lor, muzee printre care se numără și Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul Poliției Române sau Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești.

4. Buzău

Nu în ultimul rând, Buzăul este un oraș perfect de vizitat pentru o zi, după aproximativ două ore de mers cu trenul. În acest oraș pe care românii nu îl vizitează adesea putem să descoperim și admirăm Conacul Marghiloman sau Parcul Crâng. Călătoriile cu trenul ne pot ajuta astfel să vizităm zone ascunse și superbe din țară, motiv pentru care putem să continuăm călătoria din Buzău până la Gara Nehoiașu, conform loculdelageam.ro.

Vezi și: DiscoverEU, programul UE prin care 2.000 de tineri români vor merge gratis cu trenul prin Europa. Care sunt condițiile pentru a participa