- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Bilbor, locul încântător din România cu cel mai curat aer. Destinația ideală pentru relaxare, liniște și drumeții

17 Feb, 16:11 • Cornel Ghimeșan
Cu toții căutăm destinații de vacanță cât mai frumoase și relaxante, de preferat cât mai departe de agitația de la oraș.
Bilbor, locul încântător din România cu cel mai curat aer. Destinația ideală pentru relaxare, liniște și drumeții

Locul ideal care să întrunească aceste condiții se află în România, mai exact “Locul Bradului Alb”, Bilbor, din județul Harghita. Oferă aer curat, păduri sălbatice, multă liniște și ape minerale. E o destinație perfectă pentru cei care vor să se relaxeze și să uite pentru câteva zile de haosul cotidian.

Și peisajul e încântător, iar cei care ajung acolo nu vor să mai plece. Mulți turiști confirmă că e locul cu cel mai pur aer din țară.

Citește și Primă de Crăciun întârziată, dar mai consistentă. Acești angajați vor primi bonusuri cuprinse între 4.000 și 6.000 de euro

Bilbor se află între Tolpița (Transilvania) și Vatra Dornei (Bucovina). Turiștii care ajung acolo se lasă cuprinși de relaxare și liniște și reușesc cu ușurință să-și încarce bateriile. Apele minerale de acolo au proprietăți curative și oricine le poate consuma.

Cei mai mulți oameni sunt atrași de faptul că în Bilbor e multă liniște, e aer curat și e un loc unde pot face mișcare. Apele minerale din Munții Călimani au calități curative dovedite și ajută foarte mult pentru problemele digestive și renale. În zona respectivă e și o fabrică de îmbuteliere, iar oricine vrea poate avea acces.

În Bilbor sunt o mulțime de case de vacanță și pensiuni unde se pot caza turiștii, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Depinde ce așteptări și dorințe are fiecare în parte. Dacă vorbim despre mâncare, turiștii au mai multe opțiuni, fie meniuri a la carte, fie își pot prepara mâncarea singuri. La cazări se regăsesc adesea băi cu jacuzzi, ciubăr și saune. Toate unitățile de cazare oferă wi-fi și multe din ele au spații de joacă pentru cei mici, terase sau foișoare.

Citește și Piaţa imobiliară, influenţată de scăderea preţurilor la materialele de construcţii. Cum sunt afectaţi dezvoltatorii

Multe unități de cazare oferă și închirierea de biciclete pentru drumeții, dar și ATV-uri. Mulți aleg să se plimbe și cu trăsura sau sania, în funcție de anotimp. Sunt și centre de echitație pentru cei mai curajoși.

Turiștii pot să meargă și în excursii pe Vârful Budacu, unde se află şi un cimitir al eroilor.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult