- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Blue Air a anulat si zborurile spre Viena

16 Apr, 16:32 • Redactia DailyBusiness
Operatorul low-cost Blue Air a anuntat vineri ca a anulat si cursele pe ruta Bucuresti - Viena - Bucuresti, a sasea ruta anulata vineri din cauza norului de cenusa produs de eruptia vulcanului din Islanda.
Blue Air a anulat si zborurile spre Viena

Anterior, compania a anulat zborurile pe rutele: Larnaca – Varsovia – Larnaca, Bucuresti – Paris – Bucuresti, Sibiu – Koln – Sibiu, Bucuresti – Dublin – Bucuresti si Bucuresti – Londra – Bucuresti.

Ca urmare a eruptiei vulcanice din Islanda, un nor de cenusa traverseaza zona de nord a Europei, afectand traficul aerian. Din ratiuni de siguranta, autoritatile internationale au luat decizia de a inchide mai multe spatii aeriene din Europa.

Reprezentantii Blue Air au zpus pentru DailyBusiness.ro ca societatea ar putea inregistra pierderi de ordinul sutelor de mii de euro de pe urma intreruperii traficului aerian in zona de nord a Europei.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), norul de cenusa produs de eruptia vulcanica din Islanda nu va afecta direct Romania, dar se va apropia de nord-vestul teritoriului in cursul zilei de sambata, 17 aprilie.

Update ora 18:00

In urma deplasarii norului de cenusa cauzat de eruptia vulcanica din Islanda, Blue Air a anulat si zborurile pe ruta Bucuresti – Bruxelles – Bucuresti ce urmau sa fie operate vineri, 16 aprilie.

Pasagerii acestor curse au la dispozitie doua optiuni: returnarea banilor sau schimbarea datei de calatorie pentru un alt zbor Blue Air pe aceeasi ruta.