Turism

Blue Air cere directorului aeroportului din Cluj să-și retragă declarațiile incriminante

08 Jan, 15:27 • Redactia DailyBusiness
Reprezentanții companiei Blue Air solicită directorului general al Aeroportului din Cluj, David Ciceo, să-și retragă declarațiile "eronate și incriminante" la adresa operatorului aerian și să prezinte scuze publice pentru "dezinformarea deliberată" a publicului și pasagerilor Blue Air.
Blue Air cere directorului aeroportului din Cluj să-și retragă declarațiile incriminante

Compania reiterează, într-un comunicat citat de Agerpres, că aeronava implicată în incidentul de pe Aeroportul Cluj a decolat de la Otopeni alimentată cu suficient carburant pentru a efectua misiunea de zbor, pentru a putea survola un timp limitat aeroportul de destinație și pentru a ajunge la un aeroport de rezervă cu cel puțin rezerva minimă legală de combustibil.

„În privința unor speculații apărute pe parcursul zilei, dorim să precizăm clar poziția oficială Blue Air. Avionul a decolat de la Otopeni alimentat cu suficient carburant pentru a efectua misiunea de zbor, pentru a putea survola un timp limitat aeroportul de destinație și pentru a ajunge la un aeroport de rezervă cu cel puțin rezerva minimă legală de combustibil. Cantitatea de combustibil rămasă la bordul aeronavei după aterizare la Cluj a fost de 3000 kilograme. Precizăm că în niciun moment în timpul zborului echipajul nu a solicitat aterizarea de urgență din lipsă de combustibil sau orice alt motiv. În aceste condiții, solicităm public ca domnul director general al Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj, David Ciceo, să-și retragă declarațiile eronate și incriminante la adresa Blue Air și să prezinte scuze publice pentru dezinformarea deliberată a publicului și pasagerilor Blue Air. În momentul de față, există deschisă o anchetă de către Centrul de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile din subordinea Ministerul Transporturilor și, în măsura în care apar concluzii, le vom comunica publicului”, se menționează în comunicatul Blue Air.