- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Care este cel mai însorit oraș din România. Are un aer proaspăt tot timpul, iar clima e perfectă în orice sezon. Se află la o oră și jumătate de Capitală

02 Mar, 22:40 • Cornel Ghimeșan
V-ați întrebat vreodată care este cel mai însorit oraș din România? Locuitorii de acolo au parte de mai multe zile însorite pe an decât cei din alte orașe.
Care este cel mai însorit oraș din România. Are un aer proaspăt tot timpul, iar clima e perfectă în orice sezon. Se află la o oră și jumătate de Capitală

Vorbim despre un oraș din sudul României, aflat la aproximativ o oră și jumătate de București. Specialiștii spun că are un aer proaspăt și un cadru atmosferic plăcut în orice anotimp.

Localitatea Câmpina, căci despre ea vorbim, se află în județul Prahova și are peste 180 de zile însorite pe an. Totul se datorează poziției sale protejată, munților și dealurilor care o înconjoară.

Citește și Cât costă un kilogram de arpagic în 2024. Când este cel mai bun moment pentru plantare ca să ai o recoltă bogată

Câmpina, cel mai însorit oraș din țară

Câmpina e cunoscută și ca „poarta muntelui din Valea Prahovei” și se află pe o terasă modelată de trei râuri: Doftana, Câmpinița și Prahova. La acest record impresionant de climat contribuie și amplasarea orașului la o altitudine medie de 450 de metri, în zona subcarpatică.

În Câmpina clima e blândă, iar temperaturile sunt moderate. Nici iernile nu sunt prea grele, nici verile prea călduroase. Mai mult, proiectul Casă Solară Câmpina, la care s-a dat startul în 1970, a susținut ideea că locuințele ar putea să fie încălzite numai cu energie solară și apă.

Acolo, temperatura media multianuală e de 9,5 grade Celsius. Cel mai mult vara se poate ajunge la 37 de grade, iar iarna cel mai puțin la -21 de grade. Precipitațiile în Câmpina au o medie de 500 -700 mm/an.

Citește și Credit Noua Casă 2024. Cum poți avea o rată mică la un credit de 50.000 de euro. CEC Bank are soluția pentru români!

„Terasa Câmpinii este înconjurată de dealuri. Și aceasta face ca climatul să fie unul blând. Iarna fără excese și vara la fel. Deținem și recordul pe țară la o temperatură înregistrată în decembrie, de 23,4 grade. Iar anul acesta, surprinzător, am depășit recordul de acum 83 de ani, la o temperatură de pe 2 ianuarie, însemnând de 20,8. Iar acum 83 de ani au fost 20,6, pe 19 ianuarie 1939”, a declarat Roxana Roman, meteorolog stația Câmpina, la începutul lui 2023, conform digi24.ro.

 

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult