- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cât costă o vacanță în Japonia în vara lui 2024. Câți bani ar trebui să scoți din buzunar pentru zbor și cazare

19 May, 10:18 • Claudia Simion
Japonia e în topul destinațiilor preferate pe timpul verii. Peste opt milioane de turiști vizitează anual Țara Soarelui Răsare, majoritatea venind din Asia.
Cât costă o vacanță în Japonia în vara lui 2024. Câți bani ar trebui să scoți din buzunar pentru zbor și cazare

Japonia are o cultură cu totul și cu totul aparte. Se află în Asia de Est, pe un lanț de insule situate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană.

Japonia e în topul destinațiilor preferate pe timpul verii. Peste opt milioane de turiști vizitează anual Țara Soarelui Răsare, majoritatea venind din Asia.

Japoania e o țară cu o cultură cu totul și cu totul aparte. Se află în Asia de Est, pe un lanț de insule situate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană. Legendele spun că Japonia a fost creată de zei, care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături care ulterior au devenit principalele insule.

Citește și Cum poți călători în Halkidiki cu nici 400 de euro all inclusive și zbor dus întors. Ofertele anului 2024 au cucerit românii

Dacă ne luăm după numărul de vizitatori străini, Japonia e a 16-a țară din lume și a 5-a din Asia. Principalele țări din care merg turiști în această țară sunt China, Taiwan, Coreea de Sud, Hong Kong și SUA. În ultimii ani, Japonia a devenit o destinațiile foarte populară și printre români.

Cel mai bun moment pentru a explora Japonia în lung și-n lat este vara. Poți descoperi cultura, grădinile magnifice, templele istorice, festivalurile culturale vibrante, peisajele încântătoare.

Iată ce prețuri implică o vacanță în Japonia

  • ZBOR

Biletele de avion reprezintă o provocare atunci când vorbim despre o călătorie către Japonia. În primul rând, zborul e foarte lung, durează cel puțin 15 ore și include și escală. În al doilea rând, prețurile nu sunt accesibile pentru oricine. Un bilet de avion pentru o singură persoană, dus-întors, în perioada august 2024, pornește de la 1379 de euro și poate ajunge până la 2000 de euro. Cel mai des escala se face la Istanbul.

  • CAZARE

Tokyo, capitala Japoniei, e cel mai vizitat oraș din Țara Soarelui Răsare. O noapte de cazare la un hotel de patru stele costă aproximativ 150 de euro. Așadar, dacă stați, spre exemplu, patru nopți în acest oraș, ar trebui să scoateți din buzunar circa 500 de euro. Desigur, prețurile variază în funcție de unitatea de cazare aleasă. Cele mai ieftine unități de cazare presupun un preț de aproximativ 150 – 200 de lei pe noapte.

Citește și Românii pot fi amendați cu 1.500 euro în aceste stațiuni dacă sunt prinși cu berea în mână

Osaka e un alt oraș pentru care optează o mulțime de turiști. Este al doilea cel mai mare oraș din Japonia, imediat după Tokyo. O noapte de cazare la un hotel de patru stele din Osaka costă la fel ca în Tokyo, aproximativ 100 – 150 de euro. Pentru patru nopți se ajunge la cel puțin 400 – 500 de euro, sau chiar 700 de euro, în funcție de preferințe.

Un alt oraș pentru care puteți opta, care a rămas în istorie drept primul oraș distrus de o bombă nucleară, de către SUA, la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Trei nopți de cazare la un hotel de patru stele din Hiroshima presupun un cost de 400 – 700 de euro.

  • OBIECTIVE TURISTICE

Tokyo

  1. Shinjuku – un cartier cu panouri luminoase și mari, cu reclame, muzică de tip anime-uri.
  2. Harajuku – loc de shopping accesibil ca preț
  3. Omotesando – un alt loc pentru shopping, dar cu branduri scumpe
  4. Yoyogi Park – un parc superb unde se găsesc și câteva temple
  5. Akihabara – o zonă cu multe restaurante și magazine de tot felul
  6. Sky Tree – e considerat a fi cel mai înalt turn din lume
  7. Turnul Tokyo – un simbol al orașului

Kyoto

  1. Pădurea de bambus de la Arashiyama
  2. Parcul cu maimuțe din Arashiyama
  3. Gion – cartierul unde locuiau gheișele
  4. Templul Toji
  5. Cărarea filosofului

Osaka

  1. Castelul din Osaka
  2. Midosuji – e un bulevard renumit din Osaka, elegant, un fel de Champs Elysees din Paris.