- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cum poți călători în Halkidiki cu nici 400 de euro all inclusive și zbor dus întors. Ofertele anului 2024 au cucerit românii

16 May, 14:30 • Bumbeneci Diana
Halkidiki rămâne una dintre alegerile de top pentru vacanțele românilor în Grecia, fiind preferată pentru tarifele accesibile. Iată cât costă un sejur în unul dintre cele mai frumoase locuri din Republica Elenă.
Cum poți călători în Halkidiki cu nici 400 de euro all inclusive și zbor dus întors. Ofertele anului 2024 au cucerit românii

Halkidiki continuă să fie la mare căutare și în 2024 atunci când vine vorba despre alegerea unei destinații perfecte pentru peisajele cuprinzătoare, pentru zilele pline de soare și nopțile cu petreceri tematice și voie bună. Iată cât te costă să mergi anul acesta într-un scurt sejur.

Cât costă un sejur în Halkidiki în 2024

Reputația sa atrăgătoare îi aduce pe turiști în căutarea unei experiențe autentice grecești, completată de farmecul și liniștea orașelor mici.

Accesul în această regiune poate fi facil, fie că optezi pentru mașină personală, autocar sau avion.

Pentru a obține o estimare a costurilor unei vacanțe în Halkidiki, am luat în considerare perioada 13-18 iunie 2024, pentru 5 nopți și 2 persoane.

Citește și: Vacanțe GRATUITE în Grecia pentru o categorie de români. Cine beneficiază în 2024

Ofertele de cazare pot varia, atingând și suma de 6.000 de lei, însă există și opțiuni începând de la 200 lei pe noapte. Prețurile sunt influențate de facilitățile oferite de unitatea de cazare, inclusiv micul dejun sau pachetele all-inclusive, precum și de aspectul estetic al acesteia.

Bilete de Avion: Pentru călătorii cu avionul, cel mai convenabil este traseul București – Salonic, cu tarife accesibile pentru perioada selectată.

Atracții Turistice: Odată ajunși în Halkidiki, turiștii sunt întâmpinați de peisaje pitorești și de bucătărie delicioasă, pregătită din ingrediente de calitate.

La doar 77 de kilometri depărtare se află Salonicul, un oraș cu o istorie fascinantă, unde vizitatorii pot explora numeroase obiective istorice precum Biserica Sfântul Dumitru, bazarul vibrant și Turnul Alb.

Cum poți ajunge cu mașina din Halkidiki în Salonic

Halkidiki
Halkidiki

De la Giurgiu la Salonic este o distanță de aproximativ 619 km, care se parcurge cu mașina personală în aproximativ 8 ore, cu mici variații în funcție de trafic și perioada de așteptare din vamă. Înainte de a-ți planifica vacanța, îți recomandăm sa verifici care sunt condițiile de călătorie in Grecia.

De la Salonic și până în principalele orașe de pe peninsulă așteaptă-te la un drum de 1h-1h.30 minute. Dacă este weekend, este posibil sa prinzi aglomerație in trafic și să dureze mai mult. Distanțele sunt în jur de 100 – 150 de km între Salonic și cele mai populare stațiuni ale peninsulei.

Citește aici și: România și Grecia schimbă harta transformărilor în Europa. Cum vor reuși cele două țări să aducă marea schimbare în economia UE

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult