- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cât îi costă pe români o excursie la marile târguri de Crăciun europene. Preţurile sunt mai mici decât în 2022

24 Nov, 15:49 • Russo George
De la Budapesta şi Praga, până la Londra şi Edinburgh, oraşele europene se pregătesc acum pentru sezonul festiv. Şi cum sfârsitul lunii noiembrie coincide cu deschiderea oficială a târgurilor de Crăciun, turiştii au început deja să facă planuri de vacanţă. Mai mult decât atât, în România urmează o minivacanţă de patru zile, având în vedere zilele libere oferite cu ocazia Sfântului Andrei şi a Zilei Naţionale. 30 noiembrie şi 1 Decembrie pică, de această dată, joi şi vineri. Momentul este unul numai bun pentru planificarea unui city break, mai ales că, potrivit specialiştilor, preţurile zborurilor sunt acum mai mici.
Cât îi costă pe români o excursie la marile târguri de Crăciun europene. Preţurile sunt mai mici decât în 2022

Conform agenţiei de turism online Vola.ro, preţul mediu pentru un zbor în noiembrie 2023 este de 144 de euro. În ciuda scumpirilor din acest an, preţul mediu al lunii noiembrie este mai mic comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Care sunt cele mai frumoase targuri de Crăciun din Europa

Pentru iubitorii sarbatorilor de iarna, oferta din acest an este una foarte generoasa, care include atat capitale europene cu targuri de Crăciun cu traditii de zeci de ani, cat si orase care incep acum sa castige teren si sa se pozitioneze drept destinatii festive.

In topul celor mai apreciate targuri de Crăciun se afla an de an Londra, Viena, Budapesta, Praga si Edinburgh, orase care se transforma complet pe durata sarbatorilor de iarna. De altfel, targurile de Crăciun s-au deschis inca de la jumatatea lunii noiembrie si isi asteapta vizitatorii si in acest an.

Calatorii au multe optiuni. Potrivit Vola.ro, lista targurilor de Crăciun la care poti ajunge la o distanta mai mica de 3 ore cu avionul si la un pret mediu accesibil include orase precum: Köln – 60 de euro, Londra – 80 de euro, Berlin – 85 de euro, Nuremberg – 94 de euro, Bruxelles – 96 de euro, Edinburgh – 116 euro, Manchester – 127 euro, Praga – 177 euro, Viena – 167 euro, Budapesta – 177 euro.

Unde isi vor petrece romanii minivacanta de sfantul andrei si Ziua Nationala?

Vola.ro a realizat si topul celor mai rezervate destinatii pentru minivacanta, iar alegerile romanilor nu sunt deloc surprinzatoare. Principalele lor optiuni sunt orasele populare pentru city break, destinatii cunoscute inclusiv pentru evenimentele festive organizate in aceasta perioada: Londra, Paris, Roma, Viena, Milano, Bruxelles.

In topul tarilor spre care vor zbura romanii pe durata minivacantei se afla, asa cum era de asteptat, Italia, cu 19.24% dintre rezervari. Urmeaza Marea Britanie, Romania, Franta, Spania si Austria, tari in care exista si comunitati mari de romani, semn ca multi vor profita de zilele libere pentru a-si vizita rudele care locuiesc in afara sau pentru a se intoarce in tara.

Mai mult decat atat, pentru ca zilele libere de Sfantul Andrei si de Ziua Nationala sunt confirmate an de an, acestia au putut sa isi rezerve biletele din timp, profitand de preturi accesibile: 36% au rezervat cu 14-33 de zile inainte de zbor, in timp ce 53% au facut rezervarea cu mai mult de o luna in avans. Restul procentelor s-a impartit aproape in mod egal intre alte optiuni. De asemenea, durata medie de sedere a acestora la destinatie este de 3-5 zile, un scurt city break.

In ceea ce priveste cele mai ieftine zboruri vandute de Vola.ro in timpul minivacantei, acestea au fost numai 39 de euro pe urmatoarele rute: Sibiu – Nuremberg (30 noiembrie – 2 decembrie) si Cluj-Napoca – Paris (29 noiembrie – 1 decembrie). La polul opus, cel mai scump zbor vandut a fost pe ruta Bucuresti – Rovaniemi (Finlanda), intre 29 noiembrie si 3 decembrie, la pretul de 894 de euro.

Citeşte şi: Cele mai căutate stațiuni pentru sărbătorile de iarnă, în 2023. Care este cea mai scumpă destinație turistică în care poți petrece Revelionul