- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cele mai căutate stațiuni pentru sărbătorile de iarnă, în 2023. Care este cea mai scumpă destinație turistică în care poți petrece Revelionul

24 Nov, 14:38 • Bocioacă Bianca
Hotelierii de la munte și nu numai au lansat mai multe oferte pentru românii care doresc să petreacă sărbătorile de iarnă departe de casă. Cât costă un sejur de Revelion în Poiana Brașov.
Cele mai căutate stațiuni pentru sărbătorile de iarnă, în 2023. Care este cea mai scumpă destinație turistică în care poți petrece Revelionul

Câți bani trebuie să scoată din portofel un român care dorește să petreacă sărbătorile de iarnă în stațiunile din țară.

În Predeal, un pachet turistic pentru minivacanța de 1 Decembrie, pentru trei nopți, variază între 1.517 lei de persoană la un hotel de 4 stele și 838 de lei de persoană pentru un hotel de 3 stele, cu cină tradițională.

La Băile felix, tarifele sunt cuprinse între 1/403 lei de persoană/sejur la un hotel de 4 stele cu pensiune completă și băuturi incluse și 911 lei de persoană pentru un sejur de trei nopți, pachet cu demipensiune.

Citește și: Romsilva scoate la vânzare peste 20.000 de pomi de Crăciun. Ce prețuri vor avea brazii și molizii înainte de Sărbătorile de iarnă

Pentru litoral, de Crăciun, prețul unui pachet turistic de trei nopți la un hotel de 4 stele este 1.592 de lei de persoană pentru un sejur, cu demipensiune și acces la SPA, cu o reducere de 10% până la 30 noiembrie.

Cea mai scumpă ofertă pentru sărbătorile de iarnă

Cei ce vor să petreacă Revelionul în Delta Dunării, trebuie să știe că un pachet turistic variază între 1.306 lei/pers/sejur cu cină festivă pentru noaptea dintre ani și acces la toate facilitățile resortului, pentru un hotel de 5 stele și 1.768 de lei/pers/sejur pentru un hotel de 3 stele, pensiune completă, cu băuturi și foc de tabără.

De Revelion, pentru zona de munte, în Poiana Brașov, prețurile pleacă de la 1.415 lei/pers/sejur la o unitate de 3 stele, cu mic dejun și pot ajunge la 5.691 lei/pers/sejur cazarea într-o suită cu cine festive, premii, muzică live și numeroase surprize.

Citește și: Porci pentru Crăciun 2023. Reguli noi pentru crescători înainte de sărbătorile de iarnă

Stațiunile balneo și de mmunte consacrate sunt la mare căutare în această perioadă ponderea vânzărilor pentru anul 2023 fiind de 65% pentru balneo, datorită creșterii interesului pentru turismul de sănătate și al pachetelor de servicii complete și 20% pentru zona de munte.

Primele trei stațiuni balneo pentru sărbătorile de iarnă de anul acesta, în râdnul turiștilor BIBI Touring care a implementat în România conceptul „Înscrieri Timpurii”, sunt Băile Felix, Călimănești, Căciulata și Băile Balvanyos, cu o creștere de 17% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce în zona de munte principalele vânzări au fost pe stațiunile Predeal, Poiana Brașov și Sinaia, cu o creștere de 5% până în prezent, scrie adevarul.ro.