- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Câți bani trebuie să scoți din buzunare pentru o vacanță în Turcia în 2024, față de anii trecuți! Care sunt zonele cele mai căutate de români

13 May, 21:37 • Fundeanu Madalina
Cât costă în acest an o vacanță în Turcia! Prețurile au crescut considerabil față de anii trecuți.
Câți bani trebuie să scoți din buzunare pentru o vacanță în Turcia în 2024, față de anii trecuți! Care sunt zonele cele mai căutate de români

Reprezentanții agențiilor de turism anunță că pachetele de vacanță pentru destinațiile preferate ale românilor, cum ar fi Bulgaria, Grecia sau Turcia, costă cu câteva sute de euro mai mult decât în anii precedenți, conform Gândul.ro.

Cât costă în acest an o vacanță în Turcia! Prețurile au crescut considerabil față de anii trecuți

Românii care au de gând să călătorească în afara țării în 2024 vor trebui să scoată din buzunare mai mulți bani pentru un sejur în Grecia, Bulgaria sau Turcia. Reprezentanții agențiilor de voiaj au declarat că cei care nu și-au achiziționat, până la acest moment un pachet de vacanță, vor găsi opțiuni disponibile, dar la un preț ceva mai costisitor.

Cei mai mulți turiști și-au rezervat vacanțe pentru jumătatea lunii iunie. Pachetele de vacanță ale agențiilor de turism au devenit mai scumpe încă din iarnă. De exemplu, dacă în urmă cu doi sau trei ani o vacanță în Turcia, în plin sezon, costa 600 euro de persoană, acum oamenii trebuie să plătească cu cel puțin 200 euro mai mult.

Ai mai putea citi: Vacanțe GRATUITE în Grecia pentru o categorie de români. Cine beneficiază în 2024

Turcia
Turcia

Cei mai avantajați sunt cei care își pot programa vacanțe din timp și călătoresc în extra-sezon. Potrivit Antena 3 CNN, o vacanță în stațiunea Kemer, din Turcia, costă aproximativ 510 euro de persoană, în această perioadă. Pentru același sejur, rezervat, însă, pentru luna iulie, costurile ar fi ajuns la aproximativ 840 euro de persoană pentru aceleași servicii.

„E mult mai avantajos acum să cumpere un pachet cu transport și cazare inclus, pentru că noi, că agenții, avem biletele emise de mult pentru acest sezon. Destinațiile preferate de români rămân cele clasice Grecia, Bulgaria și Turcia.”, a declarat un reprezentant al unei agenții de turism.

Ce stațiuni din Turcia preferă românii

Antalya este cea mai populară statiune de pe litoralul turcesc, fiind o destinație de vis atât pentru un concediu în familie, cât și pentru o vacanță în compania prietenilor, conform tez-tour.ro. Antalya este alegerea perfectă pentru sporturi acvatice, shopping, dacă vrei să vizitezi numeroasele obiective turistice, să te relaxezi pe plajele superbe sau să petreci într-unul din renumitele cluburi turcești.

De asemenea, printre stațiunile preferate de români se numără și Bodrum, gazda ruinelor Mausoleului din Halicarnas, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, Kemer – renumită pentru munții acoperiți cu păduri de pin, care se intersectează cu plajele fine și apele cristaline ale Mării Mediterane, dar și Belek, unde puteți găsi cele mai frumoase plaje din Turcia.

Vezi și: Guvernul oferă 3 noi zile libere pentru angajați. Când va avea loc următoarea minivacanță