- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ce a pățit o româncă plecată în vacanță în Turcia. Taxa suplimentară plătită la restaurant pentru că a vrut să mănânce afară

26 Sep, 23:09 • Cornel Ghimeșan
Sezonul estival s-a încheiat, dar românii nu au renunțat încă la vacanțe. Mulți dintre ei profită în continuare de vremea călduroasă și aleg să plece în destinații precum Grecia, Turcia, Italia.
Ce a pățit o româncă plecată în vacanță în Turcia. Taxa suplimentară plătită la restaurant pentru că a vrut să mănânce afară

O româncă plecată recent în vacanță în Turcia și-a povestit experiența neplăcută de la restaurant. Femeia s-a relaxat câteva zile în Istanbul, însă acest lucru a însemnat să scoată mai mulți bani din buzunar.

Potrivit femeii, în Turcia, la anmite localuri, turiștii care optează să ia masa pe terasă, pe malul Bosforului, de unde pot admira priveliștea, trebuie să plătească o taxă suplimentară. Mai exact, „taxa de terasă”.

Citește și Ce trebuie să facă românii care și-au pierdut cartea de muncă ca să își dovedească vechimea! Cui trebuie să se adreseze dacă angajatorul nu mai există

„Taxa de terasă” la restaurantele din Turcia. Cât a plătit românca 

Românca a decis să ia micul dejun pe terasa unui restaurant de pe malul Bosforului. Pentru că era așa frumos afară a ales să mănânce afară, iar pentru această preferință a trebuit să plătească o „taxă de terasă” în valoare de 750 TL (lire turcești), adică echivalentul a 130 de lei. Cei care mănâncă în interiorul localului nu plătesc această taxa.

Femeia a povestit experiența ei pe un grup de Facebook destinat celor care pleacă în vacanțe în Turcia. Chiar dacă a fost nevoită să scoată din buzunar o sumă considerabilă pentru micul dejun, inclusiv 130 de lei doar pentru că a stat pe terasă, românca s-a arătat încântată și spune că experiența a meritat toți banii.

„Restaurant în Istanbul de nota 10+, servicii de calitate, mâncare delicioasă și priveliște de vis!

  • mic dejun open buffet 750 de lire turcești (128 de lei) de persoană
  • masa pe terasă 750 de lire turcești (se poate sta și înăuntru gratuit)
  • cafea, fresh de portocale, apa se achită
  • tips 15%
  • nota de plată mic dejun pentru o persoana 1.955 lire turcești (336 de lei)”, se arată în postarea ei, făcută pe grupul Forum Turcia.

Citește și Amendă record primită de un șofer român. A răma și fără bani, și fără mașină

Internauții și-au exprimat și ei părerea în legătură cu experiența femeii.

„Sunt multe alte restaurante cu priveliște în Istanbul… să dai în jur de 350 de lei aici pentru o persoană și pentru un mic dejun, când în alte hoteluri micul dejun este inclus și cu tot cu priveliște… mi se pare enorm de mult! Dar fiecare cu nebuniile lui. Totuși este Istanbul”, a reacționat unul dintre internauți.

„Doamna, săracă sau nu, se respectă! E problema dânsei dacă, ajunsă înapoi în țară, va face foamea câteva zile sau nu!”, a spus un alt internaut.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult